Προετοιμασίες για το «Παναΐα παζάρ»

Ξεκινούν στα Φάρσαλα για τον εμπορικό-κοινωνικό θεσμό του Δεκαπενταύγουστου

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2019 20:25

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Ξεκίνησε η προετοιμασία για την εμποροπανήγυρη του Δεκαπενταύγουστου στα Φάρσαλα, η οποία συγκεντρώνει εμπόρους από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο ιστορικός αυτός οικονομικο-κοινωνικός θεσμός οκταήμερης διάρκειας ξεκινά από την παραμονή της εορτής της Παναγίας 14 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου, γνωστός από παλιά ως «Παναΐα παζάρ», μετρά περισσότερα από 400 χρόνια ζωής και παραμένει «ζωντανός» και δραστήριος, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου ρυθμού της πόλης των Φαρσάλων. Ο Δήμος Φαρσάλων από την πλευρά του στηρίζει σταθερά την ύπαρξη του παζαριού και με τις αρμόδιες υπηρεσίες φρόντισε επιμελώς και φέτος για την εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία του. Σύμφωνα με τη διευθύντρια προγραμματισμού του Δήμου Φαρσάλων κ. Βούλα Μπαλαμπάνη, ήδη 200 επαγγελματίες έχουν απευθυνθεί στον Δήμο Φαρσάλων και έχουν αιτηθεί την εκμίσθωση χώρων για να πάρουν μέρος στο παζάρι, αιτήσεις οι οποίες καλύπτουν το 85% της πληρότητας, ενώ η ειδική επιτροπή εμποροπανήγυρης θα δέχεται αιτήσεις μέχρι και την τελευταία μέρα από εμπόρους.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν επισκεφθεί το φαρσαλινό παζάρι και κατά το παρελθόν, πιστοί στο ραντεβού τους, όπως και κάθε χρόνο από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, αιτήσεις έχουν υποβληθεί από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αθήνα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Αλεξάνδρεια και από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στους πλανόδιους πωλητές και εμπόρους λαϊκών αγορών προστέθηκαν και οι καταστηματάρχες, εδώ και δύο χρόνια, με την ετήσια βεβαίωση που τους χορηγεί ο Δήμος στον οποίο έχουν δηλώσει έδρα εργασίας, έχοντας το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε υπαίθριες αγορές, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία. Το κόστος ενοικίασης των χώρων κυμαίνεται από 300 έως 400 ευρώ, ανάλογα με τη θέση και περιλαμβάνει τις παράγκες, το ρεύμα αλλά και το ενοίκιο του Δήμου.
Εκτός από τον ξακουστό Χαλβά Φαρσάλων, την πώληση τοπικών προϊόντων και τις καθιερωμένες ψησταριές, στο παζάρι θα υπάρχουν πλανόδιοι πωλητές με τσάντες, ρούχα, εσώρουχα, παιχνίδια, είδη προικός και προϊόντα με χαμηλό κόστος (1 ευρώ) κ.ά. Οι περισσότεροι πλανόδιοι πωλητές θα καταφθάσουν στην πόλη, την ερχόμενη Δευτέρα προερχόμενοι μεγάλο μέρος αυτών, από το παζάρι της Αταλάντης, ενώ ήδη στην πόλη βρίσκεται το καθιερωμένο Λούνα - Παρκ και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες εγκατάστασής του.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τις τελευταίες ημέρες άνοιξε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το παζάρι της Παναγίας Δεμερλιώτισσας στον Σταυρό Φαρσάλων (22-23 Αυγούστου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass