Αντιστέκονται τα παραδοσιακά αρτοποιεία

250 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2019 22:02
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχ. Μούσιος Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχ. Μούσιος

Αντιστέκονται σθεναρά, στη Λάρισα και στον νομό Λάρισας γενικότερα, τα παραδοσιακά αρτοποιεία, παρά το ότι έχουν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη εμφάνιση καταστημάτων πώλησης άρτου και αρτοσκευασμάτων, η οποία προκύπτει από την ανάπτυξη νέων καταναλωτικών συνηθειών.

Σύμφωνα με τον Λαρισαίο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, κ. Μιχάλη Μούσιο «Στην πόλη της Λάρισας λειτουργούν σήμερα 110 παραδοσιακά αρτοποιεία, όπου η παρασκευή του ψωμιού ξεκινά από την επιλογή των πρώτων υλών, ακολουθεί το ζύμωμα, το ψήσιμό του και η διάθεσή του, την ίδια μέρα στον καταναλωτή. Στο σύνολό τους τα παραδοσιακά αρτοποιεία στον νομό Λάρισας είναι 250.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί και λειτουργούν στη Λάρισα δέκα καταστήματα, τα οποία είτε είναι αυτοτελή, είτε βρίσκονται σε χώρους σούπερ μάρκετ, και τα οποία από το 2015 τους δόθηκε η δυνατότητα να φέρουν τον τίτλο αρτοποιείο ή φούρνος.

Αλλά αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα παραδοσιακά αρτοποιεία, καθώς το μόνο που κάνουν είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας ψησίματος του ψωμιού από κατεψυγμένη ζύμη».

Να σημειωθεί βέβαια, ότι ένα μεγάλο ποσοστό Λαρισαίων, είναι επιλεκτικοί με το ψωμί που βάζουν στο τραπέζι τους και δύσκολα αλλάζουν τον γνωστό παραδοσιακό φούρνο, απ΄ όπου το αγοράζουν.

 

 

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass