Στα βλαχοχώρια για το «έθιμο» οι βουλευτές

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΟΡΟ ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2019 22:04

Το… πολιτικό «έθιμο» της επίσκεψης στα βλαχοχώρια ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα τηρήσει και φέτος η πλειοψηφία των βουλευτών του νομού.

Η ένταση της προηγούμενης περιόδου, με αφορμή και τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών Ιούλιο μήνα, οδήγησε τους βουλευτές σε ολιγοήμερες διακοπές στα παράλια του νομού και της Πιερίας, εκμεταλλευόμενοι και τη διακοπή των εργασιών της Βουλής.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξ. Χαρακόπουλος βρίσκεται ήδη στα παράλια και θα ανέβει στα βλαχοχώρια, περνώντας από το Λιβάδι για να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα και στα καθήκοντά του στη Βουλή, με αφορμή και το νομοθετικό έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μεταξύ Πλαταμώνα και Αγιοκάμπου βρίσκεται ήδη ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Κέλλας, παράλια στα οποία θα επιστρέψει αφού επίσης επισκεφθεί τα βλαχοχώρια.

«Εμείς οι βλάχοι», σημειώνει με έμφαση η νεοεκλεγείσα βουλευτής της ΝΔ, Στέλλα Μπίζιου, «θα χορέψουμε τον μεγάλο χορό» αναφερόμενη στον «Τσιάτσιο» που χορεύεται στη Σαμαρίνα στις 16 Αυγούστου, χορό με τον οποίο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στην περιοχή.

Παρά θιν’ αλός βρίσκεται αυτές τις ημέρες και ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης ο οποίο θα επισκεφθεί τους Καλαρρύτες, τον πανέμορφο ορεινό οικισμό των Ιωαννίνων, χωριό από το οποίο κατάγεται η σύζυγός του. Ο κ. Κόκκαλης θα επισκεφθεί επίσης τα βλαχοχώρια για να επιστρέψει γρήγορα στα καθήκοντα του αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, παρακολουθώντας το κυβερνητικό έργο, ενώ παράλληλα δρομολογείται η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε και εμείς ωραίο πανηγύρι στο χωριό μας» σημειώνει με τον δικό της τρόπο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννα Βαγενά που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο σπίτι της στο Μεταξοχώρι Αγιάς. Δηλώνοντας έτσι πως δεν θα επισκεφθεί τα βλαχοχώρια, σημειώνοντας επίσης ότι προετοιμάζει τη θεατρική παράσταση στη Ραψάνη.

Στο Λιβάδι Ελασσόνας θα βρεθεί ανήμερα της Παναγίας για τον εκκλησιασμό και η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη η οποία θα συνεχίσει την περιοδεία της σε Σαμαρίνα, Σμίξη και Αβδέλλα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης θα ξεκλέψει λίγο χρόνο από τα αυξημένα (και κομματικά) καθήκοντα για τις καλοκαιρινές του διακοπές, ενώ όπως είναι γνωστό, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισκέπτονται χωριά και περιοχές με διαφορετικά πολιτικά κριτήρια. Τέλος ο… όγδοος βουλευτής του νομού και πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυρ. Βελόπουλος, ενδεχομένως να αγνοεί τα… «έθιμα» του πολιτικού κόσμου της περιοχής χωρίς αυτό να αποκλείει την επίσκεψή του στα βλαχοχώρια, αν και ικανός αριθμός πολιτικών ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου επιλέγει το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά.

 

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass