Κόκκινο Νερό το ιαματικό…

ΠΛΗΘΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΟΙ- ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΣΙΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2019 22:10

Μόλις 60 χιλιόμετρα από τη Λάρισα απέχει το ιαματικό Κόκκινο Νερό. Ένας πανέμορφος τόπος ο οποίος παραμένει προορισμός περισσότερο για ξένους τουρίστες παρά για τους Έλληνες, οι οποίοι πριν μερικές δεκαετίες είχαν την περιοχή ως τόπο διακοπών κάθε χρόνο.

Το Κόκκινο Νερό είναι ένας μοναδικός προορισμός για το καλοκαίρι και όχι μόνο, συνδυάζοντας θάλασσα και βουνό, με τις ιαματικές του πηγές, με το πράσινο περιβάλλον και τις διαδρομές στο δάσος, όπως το φαράγγι και οι καταρράκτες της Καλυψούς κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια στο Κόκκινο Νερό κυριαρχούν οι τουρίστες από τη Σερβία και την Πολωνία. Μάλιστα, χάρη στον καλό συντονισμό των επαγγελματιών στο Κόκκινο Νερό, η τουριστική περίοδος του 2019 είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Άρχισε με καλούς οιωνούς, από την Πρωτομαγιά και θα διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο.

Ο οικισμός και η περιοχή διατηρεί την αυθεντικότητά της και όσοι επιλέγουν την περιοχή αυτή για τις διακοπές τους είναι γιατί θέλουν να περάσουν κάποιες μέρες σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, με καταγάλανη και καθαρή θάλασσα και με ενδιαφέρουσες προτάσεις για αποδράσεις στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα πολλοί είναι οι παραθεριστές που επιλέγουν το Κόκκινο Νερό για θεραπευτικούς λόγους χάρη στις ιαματικές ιδιότητες του νερού της πηγής με την περίεργη ανθρακούχα γεύση.

Ο οικισμός διαθέτει 900 κλίνες σε όλες τις κατηγορίες και οι τιμές ενδεικτικά για ένα δίκλινο δωμάτιο κυμαίνονται από 20 έως 55 ευρώ τη βραδιά. Σε προσιτές τιμές είναι επίσης και οι προσφερόμενες υπηρεσίες εστίασης και διασκέδασης, αφού η νυχτερινή ζωή στο Κόκκινο Νερό είναι έντονη. Θετική αναφορά γίνεται ακόμα στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας για τα συχνά δρομολόγια.

Δυστυχώς όμως, όπως έγραψε και παλιότερα η «Ε», «αποκλεισμένοι» νιώθουν και οι κάτοικοι των περιοχών Στομίου – Κόκκινου Νερού αλλά και οι επισκέπτες των ειδυλλιακών αυτών περιοχών και αυτό λόγω του μη ολοκληρωμένου κόμβου στην ΠΑΘΕ στο ύψος του Πυργετού. Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κόκκινου Νερού, Κουτσουπιάς, Παλιουριάς και Πλατιάς Άμμου κ. Βασίλης Ευθυμίου, σημειώνει ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλά καταλύματα υψηλής ποιότητας και προσφοράς στον ντόπιο και ξένο επισκέπτη, όπως επίσης καταστήματα εστίασης. Οι τιμές είναι προσιτές σε μια ευλογημένη περιοχή που συνδυάζει θάλασσα, βουνό, ιαματικό αλλά και θρησκευτικό τουρισμό. Μάλιστα ο κ. Ευθυμίου μεταφέροντας και τις απόψεις των συνδημοτών επαγγελματιών και μη, θεωρούν ευλογία την επίσκεψη προ ημερών στο Κόκκινο Νερό του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και των συνεργατών του.

Και μαζί με τους Βαλκάνιους ορθόδοξους επισκέπτες επίσημα αναμένεται να προσκαλέσουν και πάλι τον σεβασμιότατο και τους συνεργάτες του για μία συζήτηση που θα αφορά στην Ορθοδοξία και τις σχέσεις των ορθόδοξων λαών των Βαλκανίων που αγαπούν και τιμούν την Ελλάδα.

ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ

Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα, η ιαματική πηγή του Κόκκινου Νερού χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων. Το νερό ήταν γνωστό και ιδιαιτέρως αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση και θεραπεία διαφόρων ασθενειών.

Το συγκεκριμένο νερό χαρακτηρίζεται ως εξόχως τονωτικό, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία. Είναι ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρον να τονιστεί ότι ο πρώτος που έκανε την εμφιάλωσή του ήταν ο βουλευτής Αγιάς Μιλτιάδης Δάλλας το 1896, στη συνέχεια ένας πολιτικός από την Αθήνα ο Κων. Λογοθέτης και αργότερα ο Γ. Δημητρακόπουλος. Ακολούθως, λόγω της καλής φήμης του, ιδρύθηκε και Ανώνυμη Εταιρεία Πόσιμων Ιαματικών Υδάτων, με κυριότερο μέτοχο την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, όπου το ιαματικό νερό της περιοχής εξαγόταν στην Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Ρωσία και πολλές ακόμη χώρες.

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει ο κ. Ευθυμίου, το νερό της συγκεκριμένης πηγής είναι κατάλληλο για λουτροθεραπεία και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και ποσιθεραπεία και ενδείκνυται για λουτροθεραπεία σε περιπτώσεις ήπιων αποφρακτικών αγγειοπαθειών και ήπιας αρτηριακής υπέρτασης. Για ποσιθεραπεία ενδείκνυται σε παθήσεις του γαστρεντερικού, του ουροποιητικού, του καρδιαγγειακού συστήματος και σιδηροπενικής αναιμίας.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass