«Για φαντάσου…» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2019 15:29

Συνεχίζονται οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019, με θέμα «Για φαντάσου…» που υλοποιούνται στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας.

Πρόκειται για μια σειρά βιωματικών δράσεων που πραγματοποιούνται μέσα στο ξεχωριστό περιβάλλον της βιβλιοθήκης, που στόχο έχει να αναπτύξει και να απελευθερώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, μέσα από την επαφή τους με την ποίηση, τη λογοτεχνία, την αφήγηση, το θέατρο, τη μουσική, τα μαθηματικά κ.ά.

Η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία διαρκεί από την 1η Ιουλίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2019 και αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, τα οποία θα ανακαλύψουν την ομορφιά της ανάγνωσης με έναν τρόπο ανάλαφρο, ποιητικό σαν παιχνίδι, που θα κεντρίσει και θα καλλιεργήσει τις αισθήσεις, τη φαντασία και τον συναισθηματικό τους κόσμο.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, ως μέλος του ΔΕΒ, συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο πρόγραμμα με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Λεσχών Πολιτισμού και Βιβλιοθηκών Δήμου Λαρισαίων και πολύτιμους αρωγούς τους εθελοντές, εμψυχωτές, γονείς και παιδιά που κάθε καλοκαίρι κατακλύζουν τη βιβλιοθήκη.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 20 παιδιά) θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας βάσει της δήλωσης συμμετοχής.

Το πρόγραμμα για το δεύτερο 15μερο του Αυγούστου περιλαμβάνει:

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019: «Για φαντάσου… Ταξίδια του νου: όλη η γη στα χέρια σου».

Τα βιβλία είναι παράθυρα απ’ όπου βλέπουμε τον κόσμο. Και συχνά οι ήρωες μας προσφέρουν μαγικά ταξίδια. Όχι απλώς σε άλλους τόπους αλλά και σε άλλους πολιτισμούς και σε άλλες εποχές . Θα ανοίξουμε πολλά παράθυρα. Για να δούμε πόσο μακριά φτάνει ο κόσμος κι άλλα παράθυρα για να δούμε πόσο μικρός μπορεί να γίνει ο κόσμος. Το σπίτι μας- η Βιβλιοθήκη- έχει δύο μεγάλα παράθυρα. Κι όταν ζεσταινόμαστε ή όταν θέλουμε καθαρό αέρα ή...ή...Σχεδιασμός: Μαρία Παπαγιάννη, Συγγραφέας Υλοποίηση: Εύη Γίτσα, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας, Γιάννης Μπάγιος, καθηγητής Μουσικής. Για παιδιά 8-12 ετών. Ώρα: 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019: «Για φαντάσου… Μια βαλίτσα με εισιτήριο μια σελίδα».

Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο για καλοκαίρι αλλά ιδανικό για όποια εποχή θελήσει κανείς όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα ταξίδια. Σχεδιασμός: Νίκος Νίκας, Φιλόλογος, καθηγητής Υποκριτικής, ηθοποιός. Υλοποίηση: Βασίλης Αρβανίτης, εκπαιδευτικός, Ειρήνη Γελαντζοπούλου, εκπαιδευτικός. Για παιδιά 8-12 ετών. Ώρα: 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019: «Για φαντάσου… Τη δική σου ιστορία».

Η ανάγνωση είναι μια διαδικασία μοναχική, το θέατρο είναι μια εξωστρεφής διαδικασία που προϋποθέτει τη συνεργασία και τη συλλογικότητα: μοιράζομαι με την ομάδα τις σκέψεις, τις ιδέες και τα συναισθήματά που μου προκαλεί ένα κείμενο/ καλούμαι να φανταστώ από κοινού τον τρόπο με τον οποίο το κείμενο αυτό θα μπορούσε να παρασταθεί. Σχεδιασμός: Μαριάννα Κάλμπαρη, σκηνοθέτις, συγγραφέας, καθηγήτρια Υποκριτικής, καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν. Υλοποίηση: Γιώργος Παπαδόπουλος, ηθοποιός - Θέατρο των Οδοιπόρων/Σκηνή Παραστατικών Τεχνών. Για παιδιά 8-14 ετών. Ώρα: 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019: «Για φαντάσου… Να ήσουν μάγος!»

Η Βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε σχολή μαγείας. Ο βιβλιοθηκονόμος σε σπουδαίο μάγο και διευθυντή της σχολής. Τα παιδιά-επισκέπτες σε μαθητευόμενους μάγους. Πείτε τη μαγική λέξη «Αλοχομούρα» για να ξεκλειδώσετε την πόρτα της και ανακαλύψτε τον πραγματικό, αλλά εξίσου μαγικό, κόσμο! Σχεδιασμός: Μιχάλης Γκέκος, MSc Διδακτικής της Χημείας, MSc Αναλυτικής Χημείας, εκπαιδευτικός. Υλοποίηση: Χαρά Αγγελέτου, εκπαιδευτικός-συγγραφέας. Για παιδιά 8-12 ετών. Ώρα: 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019: «Για φαντάσου… Το καλοκαίρι «την ώρα που τα ονείρατα αληθεύουν» (στίχος από ποίημα του Γ. Σεφέρη από τη συλλογή Θερινό Ηλιοστάσιο)».

Ας διαβάσουμε τα ποιήματα, ας διαβάσουμε τα παραμύθια, για να βρούμε και να σχεδιάσουμε τον δικό μας δρόμο μέσα στο καλοκαίρι. Σχεδιασμός: Αργυρώ Πιπίνη, συγγραφέας, ηθοποιός. Υλοποίηση: Ελπινίκη Μακρυγιάννη, εκπαιδευτικός. Για παιδιά 8-12 ετών. Ώρα: 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass