Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξήλωσε στέγες ανεμοστρόβιλος στην Ελασσόνα

ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2019 17:10 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Αυγ 2019 17:37

«Τα πήρε και τα σήκωσε...», κατά την κοινά λεγόμενη έκφραση, για μια ακόμη φορά, προχθές, ανήμερα της εορτής της Παναγίας, στις 5 το απόγευμα, σε περιοχή μόλις 7 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ελασσόνας, στον δρόμο Ελασσόνας – Δεσκάτης, ανεμοστρόβιλο(!), συνοδευόμενο από νεροποντή.

Το ασυνήθιστο (…για την ώρα) φαινόμενο, που επαναλαμβάνεται ανησυχητικά στην περιοχή της Ελασσόνας μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ημερών (…στις 10 Ιουλίου είχε ξαναεμφανιστεί σε Στεφανόβουνο και Γαλανόβρυση) προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε 2 αποθήκες κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στη θέση Ράχη Πέτσα, πάνω από τη θέση Κονάκι, κτήμα Βλαχοδήμου, αφού ο νέος ανεμοστρόβιλος «ξήλωσε» βίαια και κατέστρεψε τις στέγες σε στεγασμένους χώρους 230 τ.μ. και 200 τ.μ. προκαλώντας σοβαρές καταστροφές και…αφήνοντάς τες μόνο με τα ξύλα!    

Η σφοδρότητα του φαινομένου αποτυπώθηκε από την «Ε».

Ακόμη ζημιές υπέστησαν κεραμοσκεπές και στέγαστρα στη γύρω περιοχή.

Οι σφοδροί άνεμοι κυριολεκτικά ξερίζωσαν κυπαρίσσια και άλλα δένδρα, «κλάδεψαν» για τα καλά μεγάλα κλαδιά από πλατάνια στην περιοχή, αλλά και μετακίνησαν κομμένα δένδρα κοντά στον δρόμο, ενώ δεν γλύτωσαν και τα ξύλα της στέγης. Χαρακτηριστική η μαρτυρία κτηνοτρόφου για το φαινόμενο, που όταν εμφανίστηκε, «τρομαγμένος, έτρεξε να κρυφτεί για να προστατευθεί…».

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα στην πόλη της Ελασσόνα υπήρχε ολιγόλεπτη καταιγίδα.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα