Κηδεύτηκε ο Θανάσης Βίτκος

ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2019 15:16

Το τελευταίο «αντίο» στον Θανάση Βίτκο, που έφυγε την Τρίτη από τη ζωή, είπαν προχθές το μεσημέρι συγγενείς, σύντροφοι, συναγωνιστές, συγχωριανοί και φίλοι, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην κηδεία του, που έγινε στο νεκροταφείο της Τσαριτσάνης.

Ο Θανάσης Βίτκος υπήρξε άξιο μέλος του ΚΚΕ, ζωντανό παράδειγμα προσφοράς και αγώνα. Παρά την ηλικία του ήταν μέχρι την τελευταία ώρα με τον Ριζοσπάστη στο χέρι, το περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης, μάχιμος κομμουνιστής, ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και ζωντάνια.

Το φέρετρό του ήταν σκεπασμένο με τη σημαία του Κόμματος ενώ τιμητική φρουρά γύρω του στάθηκαν μέλη της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ και Οργανώσεων της περιοχής της Ελασσόνας.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια αντιπροσωπείες της ΕΠ Θεσσαλίας και της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, της Οργάνωσης Κεντρικής Ευρώπης του Κόμματος και της αντίστοιχης της ΚΝΕ, της ΚΟΒ του Μονάχου ενώ την κεντρική διοίκηση της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ εκπροσώπησε ο Τηλέμαχος Καλόγηρος.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Δημήτρης Αβρανάς, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντώνης Στυλογιάννης, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και ο Ηλίας Αλέξης, εκ μέρους του Παραρτήματος Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, του οποίου ο Θανάσης Βίτκος ήταν πρόεδρος τα τελευταία 12 χρόνια.

Όπως ανέφερε στον επικήδειο ο Δημ. Αβρανάς ο Θανάσης Βίτκος γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη το 1936 και ήταν παιδί αγροτικής οικογένειας αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΕΑΜ. Μεγαλωμένος στη φτώχεια και στη βιοπάλη, μετά τον στρατό, έφυγε το 1961 για τη Γερμανία, όπου δούλεψε ως βιομηχανικός εργάτης ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά και πολιτικά μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ.

Οργανώθηκε το 1968 στο ΚΚΕ- εσωτερικού, όμως γρήγορα αποχώρησε και έγινε μέλος του ΚΚΕ και στρατεύθηκε με την πολιτική του, τα ιδανικά και τις αξίες του. Επί Χούντας στη Γερμανία κυνηγήθηκε, ξυλοκοπήθηκε για την αντιδικτατορική του δράση, κηρύχθηκε παράνομος, του αφαιρέθηκε η ιθαγένεια και του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα.

Το 1995 επέστρεψε συνταξιούχος στην Ελλάδα και έζησε στην Τσαριτσάνη. Διετέλεσε μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Ελασσόνας του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΒ συνταξιούχων Ελασσόνας. Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ελασσόνας και πρόεδρος του παραρτήματος Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ τα τελευταία 12 χρόνια, με ιδιαίτερη έγνοια και προσήλωση στα καθήκοντά του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass