Αντάμωσαν οι Σελιτσανιώτες

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2019 17:16 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Αυγ 2019 17:39

Με παραδοσιακό διήμερο γλέντι αντάμωσαν για ακόμη μια χρονιά πολλοί εκ των απανταχού Σελιτσανιωτών χθες, ανήμερα της εορτής της Παναγιάς, και προχθές, παραμονή αυτής, στο ορεινό χωριό τους, στην Ανατολή του Δήμου Αγιάς.

Ο ιερέας π. Παναγιώτης Τσιλιμίγκας ήταν αυτός που τέλεσε τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό και την πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κτισμένο στα θεμέλια παλαιότερου ναού, που αριθμεί 388 χρόνια ζωής έχοντας ως έτος ανέγερσής του το 1631.

Μετά τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε στην πλατεία μουσικοχορευτική εκδήλωση με το τοπικό έθιμο του «Γενικού χορού». Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος», Γιάννης Ουλής, πλαισιωμένος από τα μέλη του προσφάτως εκλεγέντος νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σε σύντομο χαιρετισμό καλωσόρισε τις εκατοντάδες των Σελιτσανιωτών και μη που κατέκλυσαν τον χώρο της πλατείας.

Χθες Πέμπτη, μετά τη θεία λειτουργία, μοιράστηκε στους πιστούς άρτος και παραδοσιακό ζυμωτό σιτάρι, ενώ ακολούθησε χορός για όλους στην πλατεία, υπό τους ήχους, όπως και την προηγούμενη βραδιά, παραδοσιακής ορχήστρας με τους Κώστα Δεδούση στο κλαρίνο, Χρήστο Αγριόδημο στο τραγούδι, Λευτέρη Γάλλο στο βιολί, Βασίλη Σαραντινό στα κρουστά και στο τραγούδι, και Δημήτρη Γκόγκουρα στο μπουζούκι και στο τραγούδι.

Στην Ανατολή θα συνεχιστούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις ως εξής:

Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Αυγούστου

Διήμερο θρησκευτικών εκδηλώσεων στην ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στη μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Ιωάννη Προδρόμου. Το απόγευμα της Τετάρτης θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Το πρωί της Πέμπτης θα τελεστούν όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία, όπου θα προσφερθούν στους προσκυνητές παραδοσιακά εδέσματα από τη Γυναικεία Αδελφότητα των μοναχών της μονής.

Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση γυναικών με τοπικές γεύσεις παραδοσιακών γλυκών και φαγητών θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας με τους Κώστα Κωστούλη στο κλαρίνο, Χρήστο Αγριόδημο στο τραγούδι, Θάνο Ρούμπο στο βιολί, Χρήστο Καλαμπούκα στο λαούτο και Βασίλη Σαραντινό στα κρουστά και στο τραγούδι.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass