Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2019 15:42

Αγρυπνία στον Πυργετό

Με αφορμή τη Θεομητορική εορτή της Ιεράς Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της εξ ουρανού μεταστάσεως της, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Πυργετό, αύριο Πέμπτη από τις 9 μ.μ. έως τη 1 π.μ.

* * *

Η εορτή του Αγίου Φανουρίου σε Αγιο Βησσαρίωνα- Προφήτη Ηλία

Στις 27 Αυγούστου η αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγ. Μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού και πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγ. Βησσαρίωνος στην πλατεία Λαού, όπου φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα του Αγίου Φανουρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και η Παράκληση του Αγίου. Την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 7.15 το πρωί θα τελεστεί ο εόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγ. Φανουρίου και θα τελεστεί ιερό ευχέλαιο. Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα διαβαστεί και η ευχή του αγίου Φανουρίου.

Προφήτης Ηλίας

Πανηγυρίζει την Τρίτη 27 Αυγούστου τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου η Ενορία του Προφήτη Ηλία Λαρίσης. Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, το απόγευμα στις 7, θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και λιτάνευση της ιεράς εικόνος. Την Τρίτη 27 Αυγούστου, το πρωί, θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

* * *

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγ. Κοσμά στο Νέσσωνα

Πανηγυρίζει το ερχόμενο Σάββατο 24 Αυγούστου, τη γιορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, το ομώνυμο εκκλησάκι στην τοπική κοινότητα Νέσσωνος. Την παραμονή της γιορτής, μεθαύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και θα γίνει περιφορά της εικόνας ενώ ανήμερα το πρωί Θεία λειτουργία. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass