Πλήθος πιστών στην εορτή της Παναγίας Δεμερλιώτισσας

ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2019 20:00

Με μεγαλοπρέπεια και θεία κατάνυξη εορτάστηκε προχθές παραμονή της εορτής της, η Παναγία Δεμερλιώτισσα στο χωριό Σταυρός Φαρσάλων (παλιό Δεμερλί, απ’ όπου και ονομάστηκε). Πλήθος πιστών έσπευσαν να πάρουν τη χάρη και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της.

Αρχικά τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου και στη συνέχεια έγινε η περιφορά της θαυματουργού εικόνας, συνοδεία υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας, ενώ χθες, ανήμερα της εορτής της, τελέστηκε όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία.

Σύμφωνα με την παράδοση, πρόκειται για μία από τις 70 εικόνες της Παναγίας που αγιογράφησε ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς. Η Παναγία η Δεμερλιώτισσα απέκτησε μεγάλη φήμη πανελλαδικά από τα άπειρα θαύματα της θαυματουργού εικόνας της Θεοτόκου που ιστορήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Αναφέρεται μεγάλος αριθμός θαυμάτων που έγιναν από τη Μεγαλόχαρη και τούτο αποδεικνύει τη βαθιά πίστη των ευσεβών χριστιανών που συρρέουν καθημερινά. Μια μικρή απόδειξη των πολλών θαυμάτων της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας είναι ο μεγάλος αριθμός, η ποικιλία και η αξία των αφιερωμάτων που έχουν κάνει όσοι – και είναι πάρα πολλοί – θεραπεύτηκαν από τη χάρη της.

Τον εσπερινό παρακολούθησαν πλήθος πιστών και επισήμων μεταξύ αυτών ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Τύμπας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών και επικεφαλής τοπικών αρχών.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass