Γιόρτασαν τον Αγιο Συμεών

ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑΡΙ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2019 16:22

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Συμεών του Μονοχίτωνος και Ανυπόδητου του εκ Βαθυρέματος που βρίσκεται λίγο έξω από το Γερακάρι Αγιάς, όπου ετέθη σε προσκύνημα από τους πιστούς και η Τιμία Κάρα του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου Πηλίου.

Στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό, παρουσία πλήθους κόσμου, συλλειτούργησαν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου γέροντας Συμεών Αναστασίου με τη συνοδεία του π. Παύλου και π. Ρηγήνου, ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής, ο αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Αγαθονίκου, ο ιερομόναχος π. Ελισαίος, οι ιερείς π. Βάιος Κορομπίλιας, π. Αθανάσιος Σκοπιανός, π. Νικόλαος Κομνηνός, π. Δημήτριος Καλλής κι ο εφημέριος του Ναού του Αγίου Συμεών π. Ιωάννης Πρασσάς. Ανήμερα της εορτής λειτούργησαν ο γέροντας Συμεών Αναστασίου, ο αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Μήλτος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και οι ιερείς π. Ευθύμιος Κερμελής, π. Βάιος Κορομπίλιας και π. Ιωάννης Πρασσάς.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, εκ μέρους της 1ης Στρατιάς ο ταγματάρχης κ. Ναούμ, εκ μέρους του ΑΤΑ ο σμηναγός Κωνσταντίνος Βούζας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας πύραρχος Ζήσης Μπρούζας, εκ μέρους της Ένωσης Αποστράτων Λάρισας οι Αθανάσιος Μαργαρίτης, Ευάγγελος Καπετάνος, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Βασίλης Βλαχογιάννης, ο κ. Καρνάβας Χρήστος εκ μέρους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Σκαρκάλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, ο πρόεδρος Γερακαρίου Γεώργιος Μπαράκος, ο πρώην δήμαρχος Αγιάς Βασίλειος Κουτσαντάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Αγιάς της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Χατζησαλάτας, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγιάς Βασίλης Χάμος και ο ιστοριοδίφης, μέλος της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αγιάς, Γιάννης Μανίκας, ο οποίος συνετέλεσε τα μέγιστα στην ανέγερση του συγκεκριμένου ναού.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass