ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Απίστευτος καβγάς για τη θέση του προέδρου

* «Η αδυναμία στις “καρέκλες” είναι χούι του Δ. Κουκούλη που δεν κόβεται εύκολα» τονίζουν τρεις παρατάξεις *«Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για τα δικαιώματα των συναδέλφων» ανταπαντά ο κ. Κουκούλης

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2015 1:12

Πρωτοφανής στα συνδικαλιστικά χρονικά είναι η αντιπαράθεση συνδικαλιστικών παρατάξεων στον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, με αφορμή τη θέση του προέδρου. Τρεις παρατάξεις (η «Νέα Πορεία» που προέρχεται από τη ΝΔ, η «Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία» που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και η «Αντίδραση» (ανεξάρτητοι) καταγγέλλουν επώνυμα τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημ. Κουκούλη πως δεν παραιτείται, ενώ έχει καθαιρεθεί, με τον κ. Κουκούλη – που στηρίζεται από τη «Συνδικαλιστική Ανατροπή» και τη «ΣΕΚΕ», παρατάξεις που προέρχονται από την πρώην ΠΑΣΚΕ – να τονίζει πως «το προεδρείο εφάρμοσε κατά γράμμα το καταστατικό του Συλλόγου» και να μην αναγνωρίζει, ως νόμιμη, την απόφαση περί καθαίρεσης.

Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε η απόφαση των τεσσάρων παρατάξεων - πλην της ΔΑΣ ΟΤΑ (ΚΚΕ) - που συγκρότησαν το προεδρείο, η θητεία του προέδρου να είναι εναλλασσόμενη με διάρκεια 6 μηνών.

«Απόφαση», όπως διευκρίνιζαν στην «Ε» συνδικαλιστές παρατάξεων που προχώρησαν στην καταγγελία, «δεν τηρήθηκε από τον κ. Κουκούλη όταν ήρθε η ώρα να παραδώσει τη θέση του επικαλούμενος διάφορα προσχήματα». Με τον κ. Κουκούλη να σημειώνει στην «Ε» πως «δεν θα αφήσουμε τον Σύλλογο αδιοίκητο».

Το χορό των ανακοινώσεων, για τη λειτουργία του ΔΣ του Συλλόγου, ξεκίνησε προχθές η ΔΑΣ ΟΤΑ που κατήγγειλε όλες τις άλλες παρατάξεις για παρελκυστική τακτική σε ό,τι αφορά στα πραγματικά προβλήματα του κλάδου κάνοντας λόγο και για «απανωτές συνεδριάσεις χωρίς κουβέντα για τα ουσιαστικά προβλήματα αλλά γιατί δεν τα βρίσκουν στο ποιος θα είναι πρόεδρος».

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Για να ακολουθήσει χθες, κοινή ανακοίνωση των τριών παρατάξεων (Ν. Πορεία, Ριζ. Εν. Πρωτοβουλία, Αντίδραση) στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται ο κ. Κουκούλης «από την ανάληψη των καθηκόντων του λειτούργησε με προκλητικό τρόπο με βάση την «πελατειακή», ατομικιστική και μικροπαραταξιακή λογική εις βάρος της ενωτικής δράσης και λειτουργίας του Δ.Σ. για το συμφέρον των εργαζόμενων».

Παρουσιάζοντας το ιστορικό της υπόθεσης σημειώνουν επίσης ότι «ο Δ. Κουκούλης, εκμεταλλευόμενος την απουσία συναδέλφου και μέχρι την επίσημη παραίτησή της τον Απρίλιο, επέλεξε να χρονοτριβήσει σκόπιμα να αναλάβει ο επόμενος, αλλά και αποσιώπησε εντέχνως να μιλήσει για θέμα εναλλαγής ως όφειλε και από μόνος του. Βέβαια, η αδυναμία στις «καρέκλες» είναι χούι του Δ. Κουκούλη που δεν κόβεται εύκολα».

Για τα έργα και τις ημέρες του Δ. Κουκούλη έχουν άλλωστε γνώση ήδη από την προηγούμενη χρονιά οι εργαζόμενοι, αφού στις τελευταίες κρίσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου από τη θέση του διορισμένου προέδρου λειτούργησε εξυπηρετώντας μηχανισμούς που λειτουργούν παράπλευρα με αλληλοπριμοδότηση διορισμένων μελών του Υπηρεσιακού και συστηματική πριμοδότηση είτε υπέρ εαυτούς, είτε υπέρ «κολλητών» και προώθηση «εκλεκτών».

Μάλιστα, ακόμη και μετά την παραίτησή του ως διορισμένος πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου και έπειτα ως αιρετός, εξακολουθούσε να εκμεταλλεύεται τη θέση του με ρουσφετολογικό τρόπο, με σκοπό να «επηρεάζει» συναδέλφους για «τακτοποίηση» υπηρεσιακών θεμάτων αλλά και για ψηφοθηρία στις εκλογές τόσο για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Σύλλογο όσο και στις εκλογές για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ».

«Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε πρώτη έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου με αίτημα των παρατάξεων της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Πρωτοβουλίας, της Αντίδρασης και της Νέας Πορείας με θέμα την άρση εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο για αντιδεοντολογική - αντισυναδελφική συμπεριφορά. Ακολούθησαν άλλα δύο έκτακτα Δ.Σ.- το τελευταίο με κάλεσμα της ΔΑΣ - που απέβησαν όλα άκαρπα, διότι ο Δ. Κουκούλης είναι αποφασισμένος να τορπιλίζει οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία, για να μην χάσει τα γαλόνια».

«Ο Δ. Κουκούλης καθαιρέθηκε και δεν είναι ικανός να εκπροσωπεί τους δημοτικούς υπαλλήλους. Μάλιστα, παρότι καθαιρέθηκε, δεν παραδίδει τη σφραγίδα του συλλόγου υπογράφοντας ξεδιάντροπα και πραξικοπηματικά κείμενα μόνος του χωρίς καμία έγκριση.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι ως Δ.Σ. είμαστε σε διαδικασία ανάδειξης νέου προεδρείου. Μέχρι την ανακατανομή των αξιωμάτων, οι πάντες οφείλουν να γνωρίζουν την ιδεοληψία του Δ. Κουκούλη με τις καρέκλες και ότι εμφανίζεται ως πρόεδρος του συλλόγου μας χωρίς απολύτως καμία δικαιοδοσία, εμπαίζοντας όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους» καταλήγουν οι παρατάξεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, απαντώντας στις τρεις παρατάξεις, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Κουκούλης ως πρόεδρος, μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «η Συνδικαλιστική Ανατροπή και η ΣΕΚΕ οι οποίες αποτελούν την πρώην ΠΑΣΚΕ, ανέλαβε την ευθύνη της Διοίκησης του Συλλόγου μας.

Πρόεδρος του Συλλόγου ανέλαβε ο Δημ. Κουκούλης (2η παράταξη), γραμματέας η συνάδελφος Ελ. Αναστασίου (4η παράταξη) (Ριζ. Ενωτική Πρωτοβουλία), αντιπρόεδρος ο Κων. Βουτυρίτσας και ταμίας ο Χριστ. Χατζήνας (5η παράταξη) (Αντίδραση).

Στην πορεία η γραμματέας του Συλλόγου για λόγους προσωπικούς αποστασιοποιήθηκε ολοκληρωτικά από τις δραστηριότητες του Συλλόγου με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα όλο το βάρος της γραμματέως να έχουν αναλάβει από κοινού ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Σε συνεχείς παροτρύνσεις στην παράταξή της για αντικατάστασή της υπήρξε σκόπιμη 7μηνη καθυστέρηση. Σε αυτή την περίπτωση το προεδρείο κάλυψε στο ακέραιο αδυναμίες της Ριζ. Ενωτικής Πρωτοβουλίας που δεν ήταν δική της ευθύνη και σήκωσε όλο το βάρος της λειτουργίας του Συλλόγου μας και με τη συστηματική αποχή από τα δρώμενα του Συλλόγου της παράταξης Δ.Α.Σ. (είχε υποκατάστατο το συνδικάτο ΟΤΑ).

Όλα αυτά που κατηγορούν τον πρόεδρο και έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή του στο υπηρεσιακό συμβούλιο Δήμων Ν. Λάρισας η μόνη έννοια ήταν και είναι να βοηθάει ανιδιοτελώς και χωρίς κομματική ταυτότητα όλα τα μέλη του Συλλόγου, τα υπόλοιπα που καταγγέλλουν οι συνάδελφοι εκ των ιδίων κρίνουν τα αλλότρια και βρίσκονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Μετά και τις προτάσεις μομφής που έγιναν στο πρόσωπο του προέδρου και αντιπροέδρου για συμπεριφορές που αντιβαίνουν στη συνδικαλιστική δεοντολογία το προεδρείο εφάρμοσε κατά γράμμα το καταστατικό του Συλλόγου μας.

΄Εγιναν δύο έκτακτες συνεδριάσεις. Η πρώτη απορρίφθηκε διότι στο τέλος της συνεδρίασης έμειναν μόνο τρεις συνάδελφοι ενώ για να συνεδριάσει ο σύλλογος απαιτούνται το ελάχιστο τέσσερα μέλη, η παράταξη της ΔΑΣ δήλωσε ότι απέχει από τη διαδικασία.

Στη δεύτερη συνεδρίαση μετά από αίτηση της ΔΑΣ, ο πρόεδρος έκανε πρόταση για αντιπροσωπευτικό προεδρείο για να αρθεί το αδιέξοδο του Συλλόγου αλλά όλα τα αξιώματα να ψηφιστούν εφ άπαξ, αλλά η ΔΑΣ τορπίλισε τη διαδικασία με τα γνωστά παιχνιδάκια της τακτικής της.

Σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και τη χώρα η Συνδικαλιστική Ανατροπή με αίσθημα πραγματικής ευθύνης και τιμώντας την ψήφο των συναδέλφων που την αναδεικνύει σταθερά πρώτη δύναμη στον Σύλλογο τα τελευταία 15 χρόνια σήκωσε το βάρος της λειτουργίας του Συλλόγου και υπόσχεται να συνεχίσει απερίσπαστη τους αγώνες για τα δικαιώματα των συναδέλφων-εργαζομένων στους Ο.Τ.Α από οποιοδήποτε μετερίζι επιλέξουν εκείνοι».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass