Τα σχέδια του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς

Μιλά στην «ΕτΔ» ο νεοεκλεγείς πρόεδρός του Νίκ. Τσιαγκάλης

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2019 22:08

Εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποίησε προ ημερών ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγιάς και Περιχώρων.

Πρόεδρος συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη θητεία ο Νίκος Τσιαγκάλης έχοντας πλέον ως συνεργάτες τον Αντώνη Κατσιανίκο (αντιπρόεδρο), Δημήτρη Δουβώρη (γραμματέα), Στέφανο Σοφολόγη (ταμία), Γιάννη Γεωργοβίτσα (κοσμήτορα) και μέλη τους Απόστολο Γαρουφαλιά και Σπύρο Πετρούλη.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι από τους παλαιότερους, πολυμελής και πιο δραστήριους της περιοχής. Η περίοδος του απερχόμενου Δ.Σ. κρίνεται ως ιδιαίτερα παραγωγική. Ο κ. Τσιαγκάλης, οδοντοτεχνίτης στο επάγγελμα, εκλεγμένος και στο Δημοτικό Συμβούλιο, πια, για πρώτη  φορά φέτος με τον συνδυασμό του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα, με ευχαρίστηση αποδέχτηκε την πρόσκληση της «ΕτΔ» να μιλήσει γι’ αυτά που με κόπο και μεράκι ο σύλλογος με την αμέριστη βοήθεια όλων των μελών κατάφερε τα τελευταία χρόνια να κάνει.

«Ο ιστορικός αυτός σύλλογος, που μετρά 42 χρόνια ύπαρξης και αυτή τη στιγμή αριθμεί 250 μέλη», λέει στην «ΕτΔ», «στόχο έχει να δημιουργεί και να προσφέρει, είτε κοινωνικά, είτε φιλοθηραματικά. Από την προηγούμενη εκλογή μας και μετά, κύριο μέλημά μας ήταν το κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του συλλόγου και βρίσκεται στο κέντρο της κωμόπολης, να τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του. Αναλάβαμε αρχικά τη διαμόρφωσή του εσωτερικά και εξωτερικά κι έπειτα καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, την πολεοδομική τακτοποίηση και νομιμοποίησή του».

«Πιστέψαμε, και στην πίστη μας αυτή στηρίζονται όλες οι προσπάθειές μας, με μικρά ή μεγαλύτερα έργα, στην ανάγκη να βοηθά ο σύλλογος, από τη μια, την τοπική κοινωνία και, από την άλλη, τα ίδια του τα μέλη, τους κυνηγούς» τόνισε με έμφαση απαριθμώντας τα όσα έγιναν. «Ανακατασκευάσαμε τη βρύση – ποτίστρα στη θέση “Μύλος”, στην περιοχή “Ανάληψη”, στον παλιό δρόμο Αγιάς – Μεγαλοβρύσου. Κατασκευάσαμε κιόσκι με περιμετρικά καθίσματα, τραπεζαρία, μπάρμπεκιου στην Άνω Αμυγδαλή, σε μια υπέροχη τοποθεσία, όπου κυνηγοί και περιπατητές μπορούν να απολαύσουν τη θέα προς τον Θεσσαλικό κάμπο, τη λίμνη Κάρλα, το Μαυροβούνι και τον μαγευτικό Κίσσαβο. Οι κατασκευές αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι ως χώροι αποθήκευσης τροφής σε περιόδους παρατεταμένης χιονόπτωσης και παρατεταμένου παγετού, ώστε να μπορούν να βρουν τροφή τα θηράματα. Κατασκευάσαμε κιόσκι στον ορεινό όγκο μεταξύ Γερακαρίου και Δήμητρας στον δρόμο για Ανατολή. Εκεί συλλέγονται τα όμβρια ύδατα σε βαρέλι, όπου τροφοδοτεί ποτίστρα με φλοτέρ που βρίσκεται αρκετά μέτρα πιο πέρα για να εξυπηρετεί το πότισμα των ενδημικών μας θηραμάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ποτίστρα είναι καλυμμένη με πλέγμα για να μην έχουν πρόσβαση μεγάλα θηλαστικά οικόσιτα ή άγρια. Τοποθετήσαμε πινακίδες απαγόρευσης κυνηγίου σε απαγορευμένες περιοχές σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αγιάς. Προχωρήσαμε σε ρίψη τροφής στην Κάρλα για τα θηράματα κατά την περίοδο του παρατεταμένου παγετού το 2017, σε συνεργασία με τη Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Νήσων Σποράδων. Τα θηράματα ήταν κυριολεκτικά αδύναμα και δεν μπορούσαν καν να πετάξουν. Πολλά από αυτά είχαν κιόλας καταλήξει. Ψυχαγωγήσαμε μέλη και φίλους με ετήσιες εκδηλώσεις κοπής πίτας και με εκδρομή στο Σκοπευτήριο του κ. Σούκου στον Πυργετό. Στηρίξαμε οικονομικά ή με προσφορά κρεάτων αγριόχοιρου εκδηλώσεις του Δήμου μας. Ήμασταν οι οικοδεσπότες στον αγώνα ΟΚΑΔΕ στο Σκλήθρο κι ο σύλλογός μας ήταν πάντα κοντά στη Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία και τις γενικές συνελεύσεις της». 

Μίλησε, με δικαιολογημένη περηφάνια, για δύο σημαντικότατα έργα, το Λαγοτροφείο Αετολόφου και την εγκατάσταση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στην κεντρική πλατεία της Αγιάς. «Κατασκευάσαμε και εγκαταστήσαμε κλωβούς με αυτόματο πότισμα και τάισμα των λαγών για την αναπαραγωγή τους» είπε και συνέχισε «Ένα έργο με όραμα και μέλλον, αφού με αυτόν τον τρόπο το ζευγάρι αναπαράγεται και τα μικρά μεγαλώνουν μέσα στον κλωβό, κατόπιν αφήνονται σε περιφραγμένο χώρο τριάντα στρεμμάτων και μετά από μελέτη θα απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον για τον εμπλουτισμό της πανίδας σε περιοχές όπου το έχουν ανάγκη. Αγοράσαμε έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και τον προσφέραμε στον Δήμο από τα έσοδα της χοροεσπερίδας και κοπής πίτας του 2018. Τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, έχει εύκολη πρόσβαση και φυλάσσεται μέσα σ’ ένα κυτίο με συναγερμό, όπου ο καθένας θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς καθοδηγεί τον ανανήπτη με οπτικές και φωνητικές οδηγίες στην ελληνική γλώσσα».

Η συζήτηση έκλεισε με αναφορά και ευχαριστίες του κ. Τσιαγκάλη «για τη σπουδαία συνεισφορά τους» προς τα μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, τους κυρίους Γιάννη Λιάμτσιο, Απόστολο Χατζημιχαήλ, Απόστολο Γεωργοβίτσα, Γιώργο Κούκα και Γιώργο Δημηνίκο, που δεν συνεχίζουν στο τωρινό.

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass