Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2019 15:00

Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο

Αύριο Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο, για την εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννου Προδρόμου. Αρχικά θα διαβαστεί το Μικρό Απόδειπνο και η ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως και ακολούθως θα τελεστούν ο Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, οπότε οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Μεθαύριο το πρωί Πέμπτη 29 Αυγούστου δεν θα γίνει θεία λειτουργία.

 

* * *

Γιορτάζεται ο Αγιος Φανούριος στον υπόγειο ναό του Αγίου Γεωργίου

Παρουσία πλήθους πιστών και με τη δέουσα κατάνυξη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ ο πανηγυρικός μέγας εσπερινός με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και την ευχή του Αγίου για τις φανουρόπιτες, ενώπιον της θαυματουργού και παλαιάς Ιεράς Εικόνος του Αγίου, προεξαρχούντος του εκπροσώπου του Μητροπολίτου αρχιμ. Τιμοθέου Κοντογιάννη, στον εορτάζοντα υπόγειο ναό στην ενορία του Αγίου Γεωργίου, στην οδό Βόλου.

Σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου (εορτή του αγίου) το πρωί, θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία και η ευχή του Αγίου. Το απόγευμα (6:00-7:30) θα τελεστεί ιερά παράκληση και χαιρετισμοί, ενώπιον της θαυματουργού, εκ Μάκρης της Ασίας, πολύ παλαιάς εικόνος του Αγ. Φανουρίου. Το βράδυ (7:30-9:30) ο μεθεόρτιος εσπερινός, η περιφορά της ιεράς εικόνος, αρτοκλασία και το ύψωμα του νεοφανούς του Αγίου Φανουρίου.

 

* * *

Αγρυπνία στο Μαυροβούνι

Κατανυκτική ιερά αγρυπνία θα τελεστεί στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στο Μαυροβούνι Λάρισας για την εορτή της Παναγίας Αγία Ζώνη, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, από τις 8:30 έως τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα. Θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία.

 

* * *

Θρησκευτική πανήγυρη στις Νέες Καρυές

Μεθαύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου γιορτάζει ο προσκυνηματικός ιερός ναός του Τιμίου Προδρόμου Νέων Καρυών την Αποτομή της Τιμίας αυτού κεφαλής. Αύριο Τετάρτη, παραμονή της εορτής στις 7:30 μ.μ. θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Το πρωί της Πέμπτης θα τελεσθεί η θεία λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος. Το βράδυ στις 8:30 μ.μ. ως και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία. 

 

* * *

Λαϊκό γλέντι στον Αγιο Γεώργιο Κιλελέρ

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Γεωργίου διοργανώνει την Παρασκευή 30 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού και ώρα 8.30 μ.μ. λαϊκό γλέντι με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων αλλά και της Λαρισαϊκής Κομπανίας του Σπύρου Μητρούλα. Οι διοργανωτές σας προσκαλούν και σας υπόσχονται μία βραδιά με πολύ κέφι, φαγητό και χορό. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

 

* * *

Τιμάται ο Αγ. Αλέξανδρος στον Αμπελώνα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμάται η μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου στο εκκλησάκι των εργατικών κατοικιών του Αμπελώνα. Αναλυτικότερα μεθαύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής θα τελεστεί στις 7.30 το απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει λιτανεία και περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου και στη συνέχεια θα γίνουν γιορτινές παρουσίες συλλόγων του Αμπελώνα. Μετά τον εσπερινό θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις με τα χορευτικά του Αμπελώνα. Ανήμερα της εορτής την Παρασκευή 30 Αυγούστου θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

 

* * *

Δεκαπενταύγουστος με το πάτριο εορτολόγιο στον Πυργετό

Αύριο Τετάρτη (28-8-2019 ν. ημ.)-15 Αυγούστου με το πάτριο εορτολόγιο, πανηγυρίζει ο ομώνυμος ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γ.Ο.Χ. Πυργετού Λαρίσης. Σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά Αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής, το πρωί, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στο κέντρο της κωμόπολης. Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα διανεμηθούν στους πιστούς, ως ευλογία της Παναγίας, εδέσματα.

Καλούνται οι τοπικοί άρχοντες και ο πιστός λαός να τιμήσουν με την παρουσία τους τη Μητέρα του Θεού. Των εορταστικών εκδηλώσεων θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ Τρίκκης και Σταγών κ. Κοσμάς.

 

* * *

Η εορτή του Αγίου Μάμαντος στην Κοιλάδα

Η εορτή του Αγίου Μάμαντος γιορτάζεται και φέτος στην Κοιλάδα της Λάρισας. Όπως είναι γνωστό πάνω απ' όλους τους μάρτυρες της Καππαδοκίας στέκεται ο μεγαλομάρτυς Αγιος Μάμας. Ένας απλός βοσκός, που μαρτύρησε για τη χριστιανική πίστη. Καππαδόκης, από την Καισάρεια. Νεότατος, έφηβος ακόμα, μαρτύρησε στην Καισάρεια στα χρόνια του αυτοκράτορα Αυρηλιανού (270-275 μ.Χ.).

Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής: Το απόγευμα της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου στις 7:00, θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Το πρωί της Δευτέρας, από τις 7:30 θα ψαλεί ο όρθρος και στις 8:30 η θεία λειτουργία, στη συνέχεια θα τελεστεί ο Αγιασμός του μήνα και θα διαβαστούν οι ευχές του Αγίου για τα κτήνη. Το απόγευμα στις 7:00 θα ψαλεί Ἐσπερινός και ο Παρακλητικός κανόνας του Αγίου. Οι ακολουθίες θα ψαλούν στο υπό ανέγερση εξωκλήσι του χωριού.

 

* * *

Η εορτή του Αγίου Φανουρίου σε Αγιο Βησσαρίωνα- Προφήτη Ηλία

Σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου η αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγ. μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού και πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγ. Βησσαρίωνος στην πλατεία Λαού, όπου φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα του Αγίου Φανουρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Χθες Δευτέρα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και η παράκληση του Αγίου. Σήμερα Τρίτη το πρωί θα τελεστεί ο εόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγ. Φανουρίου και θα τελεστεί ιερό ευχέλαιο. Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα διαβαστεί και η ευχή του Αγίου Φανουρίου.

* Σήμερα πανηγυρίζει τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου και η ενορία του Προφήτη Ηλία Λαρίσης, με πανηγυρική Θεία Λειτουργία το πρωί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass