Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Λάρισας απαντά στις καταγγελίες

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2015 10:54

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Λάρισας απαντώντας στην καταγγελία των παρατάξεων Ριζ. Ενωτική Πρωτοβουλία, Αντίδραση, Νέα Πορεία για την λειτουργία του Δ.Σ του Συλλόγου, σημειώνει τα εξής: «Μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ του Συλλόγου τον Μάρτιο του 2014 και την θέση της Δ.Α.Σ. για την εκλογή προεδρείου έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:

Η Συνδικαλιστική Ανατροπή και η Σ.Ε.Κ.Ε οι οποίες αποτελούν την πρώην ΠΑΣΚΕ σαν δεύτερη δύναμη στο Σύλλογο ανέλαβε την ευθύνη της Διοίκησης του Συλλόγου μας.

Πρόεδρος του Συλλόγου ανέλαβε ο συντάκτης του κειμένου Δημήτριος Κουκούλης ( 2η παράταξη), Γραμματέας η συνάδελφος Ελ. Αναστασίου (4η παράταξη) ( Ριζ. Ενωτική Πρωτοβουλία ) , Αντιπρόεδρος ο Βουτυρίτσας Κωνσταντίνος και ταμίας ο Χατζήνας Χριστόφορος (5η παράταξη) ( Αντίδραση).

Στην πορεία η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Αναστασίου Ελπίδα για λόγους προσωπικούς που δεν γνωρίζουμε αποστασιοποιήθηκε ολοκληρωτικά από τις δραστηριότητες του Συλλόγου με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα όλο το βάρος της γραμματέως να έχουν αναλάβει από κοινού ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου. Σε συνεχείς παροτρύνσεις στην παράταξή της για αντικατάστασή της υπήρξε σκόπιμη 7μηνη καθυστέρηση. Σε αυτή την περίπτωση το προεδρείο κάλυψε στο ακέραιο αδυναμίες της Ριζ.Ενωτικής Πρωτοβουλίας που δεν ήταν δική της ευθύνη και σήκωσε όλο το βάρος της λειτουργίας του Συλλόγου μας και με την συστηματική αποχή από τα δρώμενα του Συλλόγου της παράταξης Δ.Α.Σ (είχε υποκατάστατο το συνδικάτο Ο.Τ.Α).

Όλα αυτά που κατηγορούν τον πρόεδρο και έχουν να κάνουν με την συμμετοχή του στο υπηρεσιακό συμβούλιο Δήμων Ν. Λάρισας η μόνη έννοια ήταν και είναι να βοηθάει ανηδιοτελώς και χωρίς κομματική ταυτότητα όλα τα μέλη του Συλλόγου, τα υπόλοιπα που καταγγέλουν οι συνάδελφοι εκ των ιδίων κρίνουν τα αλλότρια και βρίσκονται στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Μετά και τις προτάσεις μομφής που γίνανε στο πρόσωπο του προέδρου και αντιπροέδρου για συμπεριφορές που αντιβαίνουν στην συνδικαλιστική δεοντολογία το προεδρείο εφάρμοσε κατά γράμμα το καταστατικό του Συλλόγου μας.

΄Εγιναν δύο έκτακτες συνεδριάσεις η πρώτη 19/06/2015 όπου απορρίφθηκε διότι στο τέλος της συνεδρίασης έμειναν μόνο τρείς συνάδελφοι ενώ για να συνεδριάσει ο σύλλογος απαιτούνται το ελάχιστο τέσσερα μέλη (παρ. 4 άρθρο 29 καταστατικού) , η παράταξη της ΔΑΣ δήλωσε ότι απέχει από την διαδικασία , πρακτ. συνεδρίασης Δ.Σ 19/06/2015 αριθ.πρωτ.43.

( Στην δεύτερη συνεδρίαση 24/07/2015 μετά από αίτηση της ΔΑΣ για έκτακτο Δ.Σ ο πρόεδρος έκανε πρόταση για αντιπροσωπευτικό προεδρείο για να αρθεί το αδιέξοδο του Συλλόγου αλλά όλα τα αξιώματα να ψηφιστούν εφ’άπαξ, αλλά η ΔΑΣ τορπίλισε την διαδικασία με τα γνωστά παιχνιδάκια της τακτικής της.

(Σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και την χώρα η Συνδικαλιστική Ανατροπή με αίσθημα πραγματικής ευθύνης και τιμώντας την ψήφο των συναδέλφων που την αναδικνύει σταθερά πρώτη δύναμη στο Σύλλογο τα τελευταία 15 χρόνια σήκωσε το βάρος της λειτουργίας του Συλλόγου και υπόσχεται να συνεχίσει απερίσπαστη τους αγώνες για τα δικαιώματα των συναδέλφων-εργαζομένων στους Ο.Τ.Α από οποιοδήποτε μετερίζι επιλέξουν εκείνοι» καταλήγει η επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημ. Κουκούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass