Συνδέεται ο Βιολογικός με το δίκτυο της ΔΕΥΑ Αγιάς

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ - Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΕΡΓΟ ΜΕ ΒΑΘΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2019 16:16

Στη σύνδεση του Βιολογικού Καθαρισμού των οικισμών του Αγιοκάμπου, της Βέλικας και της Κ. Σωτηρίτσας με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑ του Δήμου Αγιάς προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Οικονομική Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 490.000 ευρώ. Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται ένα σημαντικό έργο υποδομής, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10 εκατ. ευρώ, που σηματοδοτεί την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων με την αποχέτευση στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς. Η υλοποίηση των έργων αυτών αποτελούσε επιτακτική ανάγκη, αφ’ ενός γιατί για οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων επιβάλλεται η ύπαρξη και λειτουργία δικτύων ακαθάρτων και μονάδων επεξεργασίας λυμάτων (σύμφωνα με τις Κοινοτικές Οδηγίες) και αφ’ ετέρου για τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας από τις επιπτώσεις της διάθεσης των αστικών αποβλήτων στο υπέδαφος. Σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς προχωράμε σε ένα έργο ουσίας και χρήσιμο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα, στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Συνολικά απαιτείται η κατασκευή 6.100 μ. αγωγού μεταφοράς, από τα οποία τα πρώτα 1.970 μ. θα διατρέχουν τον οικισμό του Αγιοκάμπου εντός του εσωτερικού δικτύου και στα υπόλοιπα 4.130 μ. ο αγωγός θα βρίσκεται εκτός σχεδίου κινούμενος στο έρεισμα της επαρχιακής οδού. Οι εκσκαφές θα γίνουν με συνήθη μηχανικά μέσα, ενώ μετά την εκσκαφή του σκάμματος και όπου το βάθος εκσκαφής υπερβαίνει το 1,25 μ., θα αντιστηρίζονται οι παρειές του με πάνελ αντιστήριξης τύπου ξυλοζεύγματος. Ο εγκιβωτισμός του αγωγού θα γίνει με άμμο λατομείου με πάχος στρώσης κάτω από τον αγωγό 0,10 μ. και πάχος στρώσης πάνω από αυτόν 0,30 μ. Για τη λειτουργία του αγωγού μεταφοράς είναι απαραίτητη η κατασκευή των συνοδών φρεατίων εξαερισμού και εκκένωσης. Τα φρεάτια εξαερισμού τοποθετούνται κυρίως στα υψηλά σημεία της χάραξης του αγωγού. Αλλά και σε ενδιάμεσα σημεία ανά αποστάσεις της τάξης των 500,0 μ. Κατασκευάζονται συνολικά 8 φρεάτια εξαέρωσης. Για την εκκένωση του αγωγού τοποθετούνται συνολικά 7 φρεάτια εκκένωσης στα χαμηλά σημεία της χάραξης. Τα ύδατα της εκκένωσης θα οδηγούνται στις παρακείμενες τάφρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass