Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμφανίστηκε ενωτικός, έκανε έκκληση για συνεργασία

Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2019 22:09

Παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα, στον προαύλειο χώρο του αντλιοστασίου στο Μακρυχώρι, η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων και των συμβούλων των κοινοτήτων του Δήμου Τεμπών, για τη θητεία 2019-2023.

Κάτοικοι της περιοχής, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και υποστηρικτές του Γιώργου Μανώλη έσπευσαν να συγχαρούν τον νέο δήμαρχο για την ανάληψη των καθηκόντων, ο οποίος με τη σειρά του έκανε λόγο για συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.

Ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν, αλλά στάθηκε κυρίως στην οικογένειά του. Δεσμεύτηκε πως θα είναι ο δήμαρχος όλων των δημοτών χωρίς διακρίσεις, ενώ έδωσε και μία είδηση σε όλους τους παρευρεθέντες λέγοντάς τους πως δεν θα συνεχιστεί η κατασκευή νέας Δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι, χαρακτηρίζοντάς την ως θετική εξέλιξη.

Πιο αναλυτικά:

Ο νέος δήμαρχος στην ολιγόλεπτη ομιλία του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «οι θεσμικά διακριτοί ρόλοι μειοψηφιών και πλειοψηφίας δεν πρέπει να είναι εμπόδιο για συνεργασία» κάνοντας λόγο για «συμπόρευση και συναντίληψη για τα ζητήματα του Δήμου, αναγνωρίζοντας πάντα ως θεμιτή την έκφραση της διαφορετικής άποψης και καλόπιστης κριτικής από τους αιρετούς και από τους δημότες».

Πρόσθεσε πως «όλοι θα είμαστε υπόλογοι έναντι κάθε δημότη. Όλοι θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να λύσουμε τα όποια προβλήματα. Όλοι θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη προσωπικές αντιπαραθέσεις για χάρη του κοινού καλού».

Στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για «συνεργασία, συνεννόηση, συντονισμό και συσπείρωση», προς τους θεσμικούς παράγοντες, την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τους βουλευτές και εκπροσώπους πρώην δημοτικών αρχών της περιοχής για συνεργασία σε θέματα όπως «η ανεύρεση πόρων, η εφαρμογή συλλογικών πρακτικών για καλύτερα αποτελέσματα, νέες προτάσεις και καινοτόμες ιδέες».

Ο κ. Μανώλης υπογράμμισε πως θα είναι ο δήμαρχος όλων των πολιτών «χωρίς διακρίσεις, ιδιοτέλεια και προσωπικά συμφέροντα» ενώ ανέφερε πως θα παλέψουν όλοι στο συμβούλιο «πέρα από προκαταλήψεις, προσωπικές αντιπαραθέσεις και μικροκομματικές αντιλήψεις» με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Μίλησε συγκεκριμένα για τομείς, όπως καθαριότητα, ευπρεπισμό χώρων, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμό, σχολική στέγη, κοινωνικές δομές, αθλητικές εγκαταστάσεις, δράσεις πολιτισμού, κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές.

Ο νέος δήμαρχος έκανε ξεκάθαρο πως ο Δήμος Τεμπών δεν είναι εύκολη υπόθεση «γι’ αυτό και ο ρόλος καθενός από τα μέλη δεν είναι απλός και μονοδιάστατος».

Έκανε γνωστό πως δεν ξεκινάει με την αυταπάτη πως μπορεί να τα βελτιώσει όλα σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά είπε πως αρχίζει «με τη βεβαιότητα ότι θα κάνω το ανθρώπινο δυνατόν για να λυθούν ζητήματα με προγραμματισμό, συντονισμό και δομημένες δράσεις». Ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, το προσωπικό και τα στελέχη του Δήμου, τους φίλους του και ιδιαίτερα την οικογένειά του που τον υποστήριξε όλα αυτά τα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων θυσίασε πολλές οικογενειακές και προσωπικές στιγμές.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δύναμη», δεν ξέχασε να αναφερθεί στον αείμνηστο δήμαρχο Ζήση Λιούπα λέγοντας πως του οφείλει πολλά και ότι «υπήρξε δάσκαλος για τον δρόμο που ακολούθησα». Στη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε και μια ρήση του αρχαίου τραγικού ποιητή Αγάθωνα πως «ο άρχοντας πρέπει να έχει τρία πράγματα κατά νου. Πρώτον πως διοικεί ανθρώπους, δεύτερον πως διοικεί σύμφωνα με τους νόμους και τρίτον πως δεν θα διοικεί για πάντα».

Χαρακτήρισε ως δώρο τα νέα από τους βουλευτές της ΝΔ (Χαρακόπουλο, Κέλλα και Μπίζιου) για την εξέλιξη στο θέμα της Δομής στο Κυψελοχώρι «έτσι η πρώτη προεκλογική μας δέσμευση ότι θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να μην συνεχίσει κάτι τέτοιο, κινούμενοι αθόρυβα και στοχευμένα σε συνεργασία με τους βουλευτές της ΝΔ νομού Λάρισας, βρήκε ευήκοα ώτα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας κ. Κουμουτσάκο και απ’ ό,τι φαίνεται θα υπάρξει οριστική λύση».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος (Ν.Δ.), Ευαγγελία Λιακούλη (ΚΙΝ.ΑΛ.), οι αντιπεριφερειάρχες κ. Απόστολος Μπίλλης και Χρήστος Καλομπάτσιος, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της, κ. Θανάση Μαμάκο και Φώτη Τζατζάκη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας κ. Αστέριος Μαντζιώκας, ο διοικητής του Τμήματος Μεταγωγών Λάρισας κ. Αρίσταρχος Κουλουκτσής, οι επιχειρηματίες κ. Γιάννης Καντώνιας και Γιάννης Νταβέλης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Καστρί Λουτρό κ. Γιώργος Σαπουντζής, εκπρόσωπος του Στρατού και της Αεροπορίας και αρκετοί συνάδελφοι του Γιώργου Μανώλη από την Εφορία.

Του Κώστα Γκιάστα

Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα