Μπαίνουν τα βυθιζόμενα κολονάκια στα πεζοδρόμια

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2019 22:15

Τηρώντας επακριβώς το προαναγγελθέν πρόγραμμα ξεκίνησαν χθες οι εργασίες για την εγκατάσταση του μοντέρνου συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας στους πεζόδρομους της Λάρισας.

Οι πρώτες υποδομές, όπου θα τοποθετηθούν τα βυθιζόμενα κολονάκια, άρχισαν να κατασκευάζονται στην οδό Μανωλάκη επί της εισόδου του πεζοδρόμου της Ηφαίστου.

Τα συνεργεία θα συνεχίσουν να εργάζονται εντατικά, με σκοπό, όπως έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημ. Μαβίδης, τον ερχόμενο Οκτώβριο να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του συστήματος ελέγχου διέλευσης οχημάτων σε συνολικά 43 σημεία εισόδου πεζοδρόμων, στο εμπορικό Κέντρο αλλά και στην περιοχή του Φρουρίου.

Παράλληλα η ανάδοχος εταιρεία, Όμιλος ΟΤΕ και CISCO, μεταφέρει στη Λάρισα τον τεχνικό εξοπλισμό στήνοντας στο ισόγειο του δημαρχείου το Κέντρο ελέγχου του συστήματος, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα λειτουργίας σε 24ωρη βάση. Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, η εταιρεία θα διαχειρίζεται τη λειτουργία του συστήματος κατά την πρώτη διετία.

Το πρωτοποριακό «σύστημα διαχείρισης πεζοδρόμων με αυτόματους βυθιζόμενους στυλίσκους» θα κοστίσει 1,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου, ενώ ένα μέρος του έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Φιλοδοξία της δημοτικής αρχής είναι να αποτελέσει παράλληλα και τη «βάση» έξυπνων εφαρμογών προς όφελος της καθημερινότητας του πολίτη.

Το σύστημα με τα βυθιζόμενα κολονάκια τοποθετημένα σε κάθε είσοδο-έξοδο πεζοδρόμου θα ανοίγει αυτόματα κατά τις ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων ή τις ώρες αποκομιδής των απορριμμάτων ή σε περίπτωση βλάβης του συστήματος ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Πλαισιώνεται από εξοπλισμό τηλεπαρακολούθησης, με ειδικές κάμερες αναγνώρισης της πινακίδας κυκλοφορίας των οχημάτων των χρηστών που έχουν ή ζητούν δικαίωμα πρόσβασης στο πεζοδρομημένο κέντρο. Είναι αυτονόητο ότι το σύστημα με τα κολονάκια δεν μπορεί να ελέγξει την κίνηση διτρόχων στους πεζόδρομους, έτσι το πρόβλημα με τα μηχανάκια θα αντιμετωπιστεί με άλλες πιο παραδοσιακές μεθόδους.

 

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass