Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το ατύχημα εργαζομένου στο δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2015 15:20

Με αφορμή το ατύχημα εργαζομένου (με 5μηνη σύμβαση) στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Λαρισαίων η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε ανακοινωσή της επισημαίνει πως «την τακτική «φωνάζει ο κλέφτης» ακολουθεί για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή Λάρισας που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α, για να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της στο πρόσφατο εργατικό «ατύχημα» που συνέβη σε υπάλληλο 5μηνου στην καθαριότητα. Δεν δίστασε μάλιστα στην εύλογη διαμαρτυρία του Συνδικάτου των εργαζομένων για τις απαράδεκτες συνθήκες με τις οποίες δουλεύουν αυτοί οι εργαζόμενοι, χωρίς ειδίκευση και χωρίς να προβλέπεται από τη σύμβασή τους (Γενικών καθηκόντων), να μοιράσει για άλλη μια φορά νουθεσίες.

            Την ίδια στιγμή που η σύμπλευσή της με την κυβερνητική πολιτική «βγάζει μάτι», ήταν εξάλλου από τους πρώτους δήμους που έσπευσε να δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα για να πληρωθεί το ΔΝΤ, δεν βγάζει άχνα μπροστά στις ελλείψεις προσωπικού που προκαλεί η συνέχιση της «πρώτη φορά αριστερά» μνημονιακής πολιτικής, ενώ προκαλεί και την νοημοσύνη του Λαρισαϊκού λαού με τους «κομπασμούς» περί υπεράσπισης των εργαζομένων, όταν την ίδια στιγμή κατά περίπτωση τους «κυνηγάει» μέχρι τον ‘Άρειο Πάγο, πιστή στην αστική νομιμότητα.

Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Λάρισας, καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δεν προχωράει στην απελευθέρωση των προσλήψεων ώστε όλες οι υπηρεσίες του δήμου να έχουν μόνιμο προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και την δημοτική αρχή που προσαρμόζετε σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Καλά θα κάνει η δημοτική αρχή Λάρισας και ο ίδιος ο δήμαρχος, αντί να μοιράζει πιστοποιητικά «κοινωνικών φρονημάτων» σε όσους διεκδικούν, μια τακτική που ακολουθεί συχνά πυκνά, να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ασφάλειας όσων εργάζονται στις υπηρεσίες του δήμου.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου και ιδιαίτερα όσους εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας (2μηνα, 5μηνα κτλ) να μην επιτρέπουν να τους αντιμετωπίζουν σαν «μιας χρήσης». Να διεκδικήσουν μέσα από την οργάνωσή τους στα συνδικάτα, την μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, αντικρούοντας τις «πατριωτικές κορόνες» του Δημάρχου «να τα δώσουν όλα». Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται «νουθεσίες» για το πώς θα τους ξεζουμίζουν καλύτερα μέσα από τα διάφορα προγράμματα οι εργοδότες.

Τέλος αυτές τις ημέρες και σε εφαρμογή του «αριστερού» μνημονίου, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών απέστειλαν στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προσχέδιο απόφασης με οδηγίες για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των δήμων για το έτος 2016. Σε αυτό γίνεται σαφής η πρόθεση για συνέχιση των περικοπών και του περιορισμού των δαπανών γενικότερα, ανάμεσα σε άλλα και σε μια σειρά δομών και υπηρεσιών των δήμων που αφορούν ευθέως τις λαϊκές ανάγκες και στην πολιτική πρόσληψης προσωπικού. Παράλληλα, για πρώτη φορά ομολογείται κυνικά η προτροπή σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Οι δε δήμοι που δεν μπορούν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους, προτρέπονται σε δανεισμό.

Καταγγέλλουμε στο λαό της πόλης την δημοτική αρχή Λάρισας, την κατά τα άλλα «αδέσμευτη» και «αυτοδιοικητική», η οποία τηρεί «σιγήν ασυρμάτου» μπροστά σ’ αυτή την εξέλιξη που θα έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας. Αντίθετα στήνοντας τους γνωστούς «σκυλοκαβγάδες» με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για το έργο της «Καράγιωργα», κρύβουν ότι και οι δυο μαζί, όπως και οι άλλες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης), στηρίζουν την πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας, της Ε.Ε. και του καπιταλιστικού μονόδρομου, που έχει ως συνέπεια έργα υποδομών, να αποτελούν αντικείμενο συναλλαγών και ανταγωνισμών που στο τέλος τα χρυσοπληρώνει ο λαός».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass