Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξηγεί γιατί απουσίασε από τη συνάντηση

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΛΑ. ΣΥ.» Π. ΚΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2019 15:11

«Για την απουσία μας από τη συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δημαρχείο, θα ήθελα να τονίσω ότι ουδέποτε δεσμευθήκαμε εκ των προτέρων ότι θα συμμετέχουμε.

Αντίθετα, οι διερευνητικές επαφές από τη Γραμματεία του δημάρχου όπως και η επίσημη πρόσκληση που στάλθηκε δεν προσδιόριζαν με ακρίβεια το περιεχόμενό της, και γι’ αυτό τον λόγο ζητήσαμε τηλεφωνικώς από τον ίδιο τον δήμαρχο διευκρινίσεις. Κατόπιν η συνέχεια είναι γνωστή». Αυτό εξηγεί σε δήλωσή του ο επικεφαλής της «Λα. Συ.» Πέτρος Κρίκης επισημαίνοντας: «Δεν είχαμε κανένα λόγο να παρευρεθούμε σε μια συνάντηση «κεκλεισμένων των θυρών», που σαν στόχο είχε από τη μεριά του δημάρχου να αναζητηθούν συναινέσεις σε ζητήματα προγραμματικού περιεχομένου, που θεωρούμε ότι πρέπει να συζητιούνται στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των αρμόδιων επιτροπών, και εκεί ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να τοποθετηθεί, ψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας. Εξάλλου αυτή η δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ, κ.α. έχει δώσει επαρκή αντιλαϊκά δείγματα γραφής κατά την προηγούμενη θητεία της, όπως και κατά την προεκλογική περίοδο, για να μας είναι άγνωστες οι προγραμματικές της προθέσεις.

Όσο για τα αποτελέσματα της συνάντησης (που όπως δήλωσαν έγινε σε κλίμα συναίνεσης) είναι ολοφάνερο ότι είναι τόσο «χαώδεις» οι διαφορές τους, που ορισμένοι «δεν κρατιούνται» για να αρχίσουν αμέσως την «αντιπολίτευση» στη νέα δημοτική αρχή».