Εβδομη ορκωμοσία με νουθεσίες για ενότητα

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΤΩΝΗ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2019 22:04

Ορκίστηκαν χθες το βράδυ ο επανεκλεγείς δήμαρχος του Δήμου Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς, όπως και οι πρόεδροι με τους συμβούλους των είκοσι ενός Τοπικών Κοινοτήτων που απαρτίζουν τον Δήμο.

Η ορκωμοσία έλαβε χώρα στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» του Πνευματικού Κέντρου Αγίων Αντωνίων Αγιάς, παρουσία του αρχιερατικού επιτρόπου Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερου π. Αθανασίου Μακρή, ο οποίος έδωσε τις πατρικές του ευχές στους εκλεγέντες, όπως και του πρώην αρχιερατικού επιτρόπου αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου Δρόσου, ιερέων της περιοχής και πλήθους κόσμου.

Ο κ. Γκουντάρας στην ομιλία του τόνισε τα εξής «Κάθε μέρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μια διαφορετική μέρα. Κάθε μέρα έχει άλλες προκλήσεις και νέους στόχους. Ορκίστηκα σήμερα για 7η φορά και οφείλω να πω πως, από το 1994 που πρωτοεκλέχτηκα ως Κοινοτάρχης τότε Μελιβοίας, αυτή είναι ίσως η πιο κρίσιμη στιγμή για την Τ.Α., γιατί καλούμαστε κάτω από ένα άλλο νομικό πλαίσιο, κάτω από μια άλλη φιλοσοφία να διοικήσουμε και να λύσουμε προβλήματα έχοντας στο μυαλό μας ότι πρέπει να συνεργαστούμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί τώρα θα φανεί πως, ως άνθρωποι της Τ.Α., θα έχουμε την πολιτική ωριμότητα να σταθούμε απέναντι στον καινούριο θεσμό. Μεγάλη η πρόκληση για το πώς θα αφήσουμε στην άκρη τα λίγα που μας χωρίζουν και θα πιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν, ώστε να κάνουμε την υπέρβαση και να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Σας ευχαριστώ όλους θερμά. Με όλη μου τη δύναμη θα είμαι δίπλα σας για οτιδήποτε χρειαστεί. Η πόρτα του γραφείου μου στο Δημαρχείο θα είναι ανοιχτή για όλους τους δημοτικούς συμβούλους και θα χαρώ να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για πράγματα που απασχολούν τον τόπο και την Τ.Α. γενικά στη χώρα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου, τους ανθρώπους του προεκλογικού μου γραφείου και όλον τον κόσμο που με στήριξε. Ευχαριστώ τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όλους τους προέδρους και τους συμβούλους. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν υπάρχουν ούτε νικητές, ούτε νικημένοι. Υπάρχει μόνο ο τόπος μας που οφείλουμε όλοι να παλέψουμε, να δουλέψουμε και να τον πάμε μπροστά».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Κασίδας, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλειος Σωτηρίου κι ο τοπικός σύμβουλος Σκήτης της ίδιας παράταξης Χρήστος Φλώρος ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

Η σύνθεση του 28μελούς νέου Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Από την παράταξη «Προοδευτική Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Αγιάς» του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα, τους Αργυρούλη Ιωάννη, Γιάνναρο Γεώργιο, Κρανιώτη Ευάγγελο, Μπαρμπέρη Πέτρο, Μπατζιόλα Ζάχο, Μπελιά Αντώνιο, Ντάγκα Νικόλαο, Σκαρκάλη Χρήστο, Σμυρλή Βασίλειο, Τσιαγκάλη Νικόλαο, Τσιντζιράκο Ιωάννη και Τσιώνη Αστέριο.

Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, «Αγιά 2019 – Νέα Εποχή», τους Γιάννη Αγγελάκα (επικεφαλής), Αναστασίου Ιωάννη, Γαλλή Γεώργιο, Κατσιάβα Αστέριο, Καφετσιούλη Απόστολο, Κορδίλα Δημήτριο, Μακροβασίλη Βασίλειο, Μπαλταγιάννη – Σοφολόγη Σοφία, Ολύμπιο Αθανάσιο και Τριανταφύλλου Αθανάσιο.

Οι συνδυασμοί της ελάσσονος μειοψηφίας είναι το «Δώτιο Πεδίο» με τους Καλαγιά Γρηγόρη (επικεφαλής) και Ευσταθίου Ηλία, η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αγιάς» με τους Κασίδα Ιωάννη (επικεφαλής) και Σωτηρίου Βασίλειο, και ο συνδυασμός «Ενωμένοι Μπορούμε» με τη Βάσω Αλεξανδρίδου.

Οι νέοι πρόεδροι και τοπικοί σύμβουλοι των Κοινοτήτων είναι οι εξής:

Δημοτική Κοινότητα Αγιάς, πρόεδρος ο Γεώργιος Κούκας με μέλη τους Κωνσταντίνο Τσανά, Παντελή Χατζηρούφα, Χριστίνα Γιαννουλέα, Δημήτριο Γουργιώτη, Μάριο Αναστασίου και Νικόλαο Δάλλα.

Αετόλοφος, πρόεδρος ο Μιχαήλ Γκούμας με μέλη τους Στάικο (Δημήτρη) Μουλούδη, Αντιγόνη Μαντζάνα, Ιωάννη Τζιουβάρα, Κωνσταντίνο Δεληγιώργη.

Ανάβρα, πρόεδρος ο Γρηγόριος Μπουρντένας με μέλη τους Ιωάννη Ζαχαράκη, Δημήτριο Γκουγκίδη, Ιωάννη Μπούτο, Κασσιανή – Μαρίνα Παράσχου.

Γερακάρι, πρόεδρος ο Θωμάς Καψάλης.

Μεγαλόβρυσο, πρόεδρος ο Ευάγγελος Λάμπρου.

Μεταξοχώρι, πρόεδρος ο Ιωάννης Πατσαβούρας με μέλη τους Ειρήνη Κομισοπούλου, Γεώργιο Ζέρβα, Γεωργία Παπαλιάγκα, Βασίλειο Χατζηκομνίτσα.

Νερόμυλοι, πρόεδρος ο Θεόδωρος Μόσχος.

Ποταμιά, πρόεδρος ο Δημήτριος Κεραμεύς.

Έλαφος, πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Χάμος.

Καρίτσα, πρόεδρος ο Βασίλειος Τσάκνης με μέλη τους Βάια (Γιούλα) Φούνταρη, Τριαντάφυλλο Βαβδυνό, Στέλιο Οικονόμου, Δημήτρη Αλβανό.

Στόμιο, πρόεδρος ο Νικόλαος Σαμαράς με μέλη τους Ευθυμία (Έφη) Σουλιώτη – Γαλάνη, Αντώνιο Τσιάρα, Ιωάννη Τσιάρα, Δέσποινα Παλάκα.

Παλαιόπυργος, πρόεδρος ο Ιωάννης Μπεριτζάς.

Ομόλιο, πρόεδρος ο Γεώργιος Ταπατάς με μέλη τους Ελένη Μπακρυνιώτη, Επαμεινώνδα Τσιτσέ, Δημήτριο Μυλωνά, Αθανάσιο Κυριακού.

Αμυγδαλή, πρόεδρος ο Βασίλειος Τζιμούρτος με μέλη τους Γεώργιο Γκανιάτσα, Γλυκερία Κουτσοδόντη, Αλέξανδρο Δαλαμάγκα, Δημήτριο Παπαστεργίου.

Δήμητρα, πρόεδρος ο Ευάγγελος Δολμές με μέλη τους Αντώνιο Μουσμούλη, Δημήτριο Μυλοβιανό, Χρήστο Κούτρα και Χρήστο Χαϊνταρλή.

Καστρί, πρόεδρος ο Νικόλαος Κολοβός.

Μαρμαρίνη, πρόεδρος η Ευαγγελία Νάστου.

Ανατολή, πρόεδρος ο Αχιλλέας Καραφέριας.

Μελιβοία, πρόεδρος ο Βασίλειος Τσιντζιράκος με μέλη τους Ευθυμία Ζιάκα, Βάιο Μπελιά, Κωνσταντίνο Γουργιώτη, Θεόδωρο Γκουντάρα.

Σκήτη, πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Ζιμπής με μέλη τους Κυριάκο Καφανέλη, Κωνσταντίνο Γεωργούλα, Στυλιανή Μελισσού, Χρήστο Φλώρο.

Σκλήθρο, πρόεδρος ο Χρήστος Τζίκας.

Σωτηρίτσα, πρόεδρος ο Βασίλειος Λέτσιος με μέλη τους Στέφανο Σοφολόγη, Γεώργιο Δημηνίκο, Γεώργιο Βλάχο, Βασιλική Σοφολόγη.

Αύριο Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, ώστε να διενεργηθεί η εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass