Πρόεδρος στο Δ.Σ. Αγιάς ο Ιωάννης Αργυρούλης

Ποιοι ορίστηκαν νέοι αντιδήμαρχοι και ποιοι εκλέχθηκαν στις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Οικονομικών

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2019 20:41

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάς χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεών του στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, με θέματα ημερήσιας διάταξης την εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους σύντομους χαιρετισμούς του προεδρεύοντος του Συμβουλίου, Ευάγγελου Κρανιώτη, του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα και των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Γιάννη Αγγελάκα, Γιάννη Κασίδα και Βάσως Αλεξανδρίδου. Απουσίασε από τη συνεδρίαση ο κ. Καλαγιάς Γρηγόρης. Εν συνεχεία, ανεδείχθη το νέο προεδρείο, όπου ο προτεινόμενος από την πλειοψηφία, όπως ορίζει ο κανονισμός, Γιάννης Αργυρούλης, επανεξελέγη πρόεδρος για τρίτη φορά, αφού διετέλεσε για δύο διετίες πρόεδρος, μία στην πρώτη θητεία του Αντώνη Γκουντάρα και μία στη δεύτερη. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο προτεινόμενος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Αναστασίου συνεχίζοντας έτσι από το προηγούμενο προεδρείο, ενώ γραμματέας ο Ηλίας Ευσταθίου, προτεινόμενος από την παράταξη του κ. Καλαγιά. Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αγιάς με επικεφαλής τον κ. Κασίδα δεν συμμετείχε στη διαδικασία καταγγέλλοντάς την ως αντιδημοκρατική και χαρακτηρίζοντας το προεδρείο διά στόματος Κασίδα ως όργανο διακοσμητικό και χωρίς ουσία. Η πρώτη αλλαγή στη διοίκηση της περιοχής από τη Δημοτική αρχή θα αφορά στις αντιδημαρχίες, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας. Πλέον, μετά από δέκα χρόνια, αυτές αλλάζουν κι από τοπικές (Αγιάς, Ευρυμενών, Λακέρειας, Μελιβοίας) γίνονται θεματικές και θα είναι οι εξής: Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης (άρδευση, δάση, αγροτική οδοποιία) την οποία αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Κρανιώτης. Αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Λιμενικό Γραφείο, με αντιδήμαρχο τον Νίκο Ντάγκα. Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας, Παιδείας, Ισότητας των Φύλων και Εθελοντισμού, με αντιδήμαρχο τον Πέτρο Μπαρμπέρη. Αντιδημαρχία Καθημερινότητας του Πολίτη (καθαριότητα, φωτισμός, διεκπεραίωση αιτημάτων πολιτών), με αντιδήμαρχο τον Ζάχο Μπατζιόλα.
Ακολούθησε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Για την Οικονομική Επιτροπή εκλέχτηκαν ως τις 6.11.2021, πέραν του δημάρχου (πρόεδρος) και των αντιδημάρχων Ζάχου Μπατζιόλα και Πέτρου Μπαρμπέρη, που ορίζονται χωρίς εκλογή, τακτικά μέλη οι Χρήστος Σκαρκάλης και Αστέριος Τσιώνης από την πλειοψηφία, Γιάννης Αγγελάκας και Δημήτριος Κορδίλας από τη μειοψηφία. Αναπληρωματικά μέλη οι Γεώργιος Γιάνναρος και Βασίλειος Σμυρλής από την πλειοψηφία, Αθανάσιος Τριανταφύλλου και Ιωάννης Αναστασίου από τη μειοψηφία. Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν, επίσης, ως τις 6.11.2021, πέραν του δημάρχου (πρόεδρος) και των αντιδημάρχων Νίκου Ντάγκα και Ευάγγελου Κρανιώτη που ορίζονται χωρίς εκλογή, τακτικά μέλη οι Αντώνιος Μπελιάς και Ιωάννης Τσιντζιράκος από την πλειοψηφία, Απόστολος Καφετσιούλης και Αστέριος Κατσιάβας από τη μειοψηφία. Αναπληρωματικά μέλη οι Νικόλαος Τσιαγκάλης και Βασίλειος Σμυρλής από την πλειοψηφία, Σοφία Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη κ. Αθανάσιος Ολύμπιος από τη μειοψηφία. Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Γιώργος Κούκας, πρόεδροι Κοινοτήτων, η πρώην δήμαρχος Αγιάς Χριστίνα Χριστούλα κι ο δήμαρχος Δήμου Αθηένου της Κύπρου, Κυριάκος Καρεκλάς, που αυτές τις ημέρες φιλοξενείται στην περιοχή ως επικεφαλής κυπριακής αποστολής που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Yourope», στο οποίο συμμετέχουν ο Δήμος Αγιάς κι άλλοι Δήμοι της Ευρώπης.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass