Το ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ * ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2019 22:14

Σαφές μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου για την ενιαία λειτουργία του κόμματος, απόφαση που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση, έστειλε χθες από τη Λάρισα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλώντας μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο, στην επετειακή εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε μια εκδήλωση με την παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας του Κινήματος και με έκδηλη τη συναισθηματική φόρτιση των παρόντων, ιδιαίτερα κατά την παρουσίαση ολιγόλεπτης ταινίας με τις σημαντικότερες στιγμές από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 μέχρι σήμερα, η κα Γεννηματά τιμώντας τον ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου έκανε αναφορές στη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, επέκρινε δριμύτατα όσους το αμφισβήτησαν στις δύσκολες περιόδους της κρίσης και προσδιόρισε τα επόμενα βήματα προκειμένου να διαδραματίσει ξανά το Κίνημα τον ηγεμονικό του ρόλο στην πολιτική σκηνή. Παράλληλα ξεκινώντας από το Κιλελέρ, κίνηση με υψηλό συμβολισμό, ανακοίνωσε το οδοιπορικό προς τη Συνδιάσκεψη τον ερχόμενο Νοέμβρη για την επικαιροποίηση του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ», βασικός πυλώνας του οποίου είναι ο πρωτογενής τομέας παραγωγής. Στο πλαίσιο του προγράμματος μάλιστα δεσμεύτηκε για την προώθηση 6 άμεσων μέτρων προκειμένου να ενισχυθεί η αγροτική παραγωγή και να περάσει από τη λογική της ποσότητας στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και τροφίμων.

Η κα Γεννηματά μιλώντας σε ένα ιδιαίτερα θερμό ακροατήριο υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ με παρακαταθήκη την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και τα οράματα του ιδρυτή του, μεταμόρφωσε την Ελλάδα σε μια ισχυρή, σύγχρονη, εξωστρεφή χώρα, με αδιαπραγμάτευτη εθνική ανεξαρτησία αλλά και αυτοπεποίθηση στις πολιτικές επαφές της με τον δυτικό κόσμο, ενώ αναφερόμενη στη συμβολή του στην ελληνική ύπαιθρο τόνισε ότι άλλαξε ριζικά τη ζωή των ανθρώπων στην Ελληνική Περιφέρεια, δημιούργησε υποδομές, το ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας, Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, σχολεία και Πανεπιστήμια, έκανε πράξη την Αποκέντρωση με τολμηρά βήματα, έδωσε νέα πνοή στην ύπαιθρο, βελτίωσε την ποιότητα ζωής και οι πολίτες στην Περιφέρεια έπαψαν να είναι β΄ κατηγορίας, άρχισαν να έχουν καλύτερη ζωή.

«Το αποτύπωμα αυτής της προσπάθειας είναι ορατό και δεν είναι τυχαίο ότι η ύπαιθρος μάς το πιστώνει, οι αγρότισσες και οι αγρότες αναγνωρίζουν την προσφορά μας» συνέχισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προσθέτοντας πάντως «...και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα δεν μένουμε στην προσφορά μας στο χθες».

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ 6 ΜΕΤΡΑ

Μιλώντας για το σχέδιο «ΕΛΛΑΔΑ» αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και δεσμεύτηκε για την προώθηση 6 άμεσων μέτρων:

 1) Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, για τα «εθνικά μας προϊόντα».

2) Κίνητρα για την ενασχόληση νέων ανθρώπων στην αγροτική παραγωγή με μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%, καθιέρωση ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα και παραχωρήσεις δημόσιας γης για την αξιοποίησή της από νέους παραγωγούς και συλλογικότητες παραγωγής.

 3) Μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

 * Μείωση φορολογίας και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφή ΦΠΑ, για αγρότες οργανωμένους σε ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμών. Τους ενισχύουμε για να παρέμβουν τόσο στην προμήθεια εφοδίων, όσο και στην εμπορία των προϊόντων.

* Καθιέρωση κάρτας αγροτικού πετρελαίου.

 4) Αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος των καταστροφών.

5) Έργα υποδομής με αξιοποίηση του κάθε ευρώ που μπορεί να διατεθεί από κοινοτικά ταμεία για την ενεργειακή αυτοτέλεια των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και το νερό.

6) Ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, και οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών, για να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο «ράφι».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΕΣ

Σε άλλα σημεία της ομιλίας της η κα Γεννηματά απαντώντας σε όσους αμφισβητούν την ίδια και τις επιλογές της, ξεκαθάρισε ότι «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του «καινούργιου» και υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής» και ζήτησε να σταματήσει η εσωστρέφεια καλώντας όποιον την αμφισβητεί να θέσει θέμα αλλαγής της ηγεσίας!

«Έχω ισχυρή πεποίθηση ότι αυτούς τους δρόμους που ακολουθώ, θα επέλεγε ο ιστορικός ιδρυτής και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ στην είσοδο μιας νέας εποχής. Δεν υπερασπιζόμαστε τη διαδρομή μας με σημειωτόν στα χαρακώματα, αλλά κοιτώντας μπροστά και ανοίγοντας νέους δρόμους. Κανείς δεν θα «παίξει» με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως «σφραγίδα διαπραγμάτευσης» για τις προσωπικές του επιδιώξεις. Δεν είναι ώρα για «μάχη οπισθοφυλακής» και επίδειξη δήθεν Πασοκικού πατριωτισμού, είναι ώρα μάχης για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της παράταξης» τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για να καταλήξει «Όποιος όμως δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά και παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής , υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να θέσει θέμα νέας εκλογής, ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή από τη βάση από 220.000 ανθρώπους της παράταξης».

ΔΙΜΕΤΩΠΟΣ ΚΑΤΑ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενη στο πολιτικό σκηνικό η κα Γεννηματά έκανε λόγο για αποτυχία της περίφημης κυβερνώσας αριστεράς, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι με τη στάση του έδωσε λευκή επιταγή στη δεξιά παράταξη επισημαίνοντας «Η κεντροαριστερή συνείδηση δεν αποκτιέται ούτε με δηλώσεις, ούτε σε κλειστά συνέδρια. Η σοσιαλδημοκρατία δεν εμπεδώνεται ούτε με τον Καμμένο, ούτε με τον «Πολακισμό». Οι μεγάλες προοδευτικές συνεργασίες δεν επιβάλλονται από την κορυφή στη βάση, αλλά αντίστροφα».

Παράλληλα επέκρινε και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρώντας πως τα πρώτα δείγματα διακυβέρνησης δεν είναι θετικά και οριοθετώντας τη στάση του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι θα βρίσκεται «συστηματικά απέναντι σε κάθε πολιτική πρωτοβουλία που θίγει τη δημοκρατική λειτουργία , που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως αριθμούς, που παραχωρεί αρμοδιότητες της πολιτικής στα οικονομικά λόμπι».

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό το Κίνημα Αλλαγής, που όπως είπε είναι ο πολιτικός φορέας που εκφράζει σήμερα και στο μέλλον, τις παρακαταθήκες, την ιστορική διαδρομή, την προσφορά της παράταξης, θα ασκεί μαχητική, υπεύθυνη, προγραμματική αντιπολίτευση και θα υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Την επετειακή εκδήλωση άνοιξαν με σύντομους χαιρετισμούς ο συντονιστής ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ, γραμματέας Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου και η βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη, δίνοντας το στίγμα της ιστορικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την Ύπαιθρο, την Αγρότισσα και τον Αγρότη: Αποτίμηση, προκλήσεις και προοπτικές» και συντονιστή τον Μιχάλη Τζελέπη μέλος ΚΠΕ.

Στη διάρκεια της συζήτησης κατέθεσαν τις απόψεις τους ο γενικός γραμματέας Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Μ. Γαρδικιώτης, ο αγελαδοτρόφος παραγωγής Γ. Δραγατσίκης, ο πρώην βουλευτής και πρόεδρος ΕΛΓΑ Β. Έξαρχος, ο γεωπόνος-μελετητής Ντ. Μπλιάτσιος και ο υπεύθυνος Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής για την Αγροτική Ανάπτυξη Απ. Πάνας. Ενώ με τη λήξη της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν την έκθεση τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων από συνεταιρισμούς και μικρούς παραγωγούς.

ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Σημειώνεται ότι η εξόρμηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στο Κιλελέρ, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγρότη και συνεχίστηκε με σύσκεψη αγροτικών στελεχών στην πλατεία του Κιλελέρ όπου συζητήθηκε σειρά θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού.

Στις επετειακές εκδηλώσεις για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης, πρώην υπουργοί και βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Ρεπορτάζ: Δημ. Κατσανάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass