Γιορτάζει η ιστορική Ι. Μονή Κανάλων Καρυάς Ολύμπου

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2019 15:44

Πανηγυρίζει η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου, γνωστή ως Μονή Κανάλων, που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα έξω από την Καρυά Ολύμπου, σε υψόμετρο 820 μέτρων. Η Μονή, που απέχει από την Ελασσόνα 44 χιλιόμετρα και 15 χιλιόμετρα από τη Λεπτοκαρυά Πιερίας, είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου και εορτάζει κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηριστική είναι η κατάφυτη τοποθεσία, όπου βρίσκεται το ιστορικό Μοναστήρι της Καρυάς, στη νότια – νοτιανατολική πλευρά του Ολύμπου, στη βόρεια πλευρά της ρεματιάς – χαράδρας Ζηλιάνα, με υπέροχη θέα τόσο προς τον Όλυμπο όσο και προς το Αιγαίο πέλαγος!

Σήμερα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής, στις 6 το απόγευμα, με την παρουσία δεκάδων προσκυνητών και επισκεπτών από την Καρυά, την επαρχία Ελασσόνας, τον Νομό Λάρισας και από όμορους Νομούς θα τελεσθεί Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και θα συλλειτουργήσουν αρχιμανδρίτες και ιερείς της περιοχής.

Αύριο Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, το πρωί, ανήμερα της μεγάλης Εορτής, θα γίνει πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία με Θείο Κήρυγμα, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ενώ αναμένεται μεγάλη προσέλευση πιστών (…όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, τέτοια μέρα).

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass