Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία η αγάπη, διπλή η τελετή...

Λαρισαίος παντρεύτηκε Θεσσαλονικιά με καθολικό και ορθόδοξο γαμήλιο τελετουργικό

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2019 22:32

Ένας αλλιώτικος γάμος τελέστηκε χθες το απόγευμα στη Λάρισα. Δύο νέα παιδιά, ο Λαρισαίος Μαρτίνος Μαραγκός και η Θεσσαλονικιά Μαρίνα Πορτοκαλίδη, ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου δύο φορές.

Πρώτα παντρεύτηκαν στην καθολική εκκλησία Ιεράς Καρδίας του Ιησού επί της Σεφέρη και αμέσως μετά το ζευγάρι και οι καλεσμένοι κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά.
Ο νεαρός Μαρτίνος παρότι γεννήθηκε στη Λάρισα έλκει την καταγωγή του από τη Σύρο και ανατράφηκε ως καθολικός. Η Μαρίνα όμως είναι Χριστιανή ορθόδοξη και φυσικά τα διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω τους δεν θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στη δυνατή αγάπη τους. Εξάλλου, οι θρησκείες ενώνουν τους ανθρώπους και αυτό συνέβη χθες. Ήταν όμως η πρώτη φορά που έγινε μεικτός γάμος μεταξύ Ελλήνων στη Λάρισα.
Ο γάμος στην καθολική εκκλησία ξεκίνησε στις 4:30 το απόγευμα. Τον γάμο τέλεσε ο π. Cristian Veres και το ζευγάρι έλαμπε από ευτυχία ενώ οι καλεσμένοι συμμετείχαν σε όλη τη διάρκεια του μυστηρίου, καθώς σε αντίθεση με τον χριστιανικό γάμο στον καθολικό ψέλνουν όλοι μαζί. Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αγάπης και βέρες, όχι όμως στέφανα όπως συνηθίζεται στον χριστιανικό γάμο. Στη συνέχεια, νεόνυμφοι και καλεσμένοι κατευθύνθηκαν στον γειτονικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και να ενωθεί το ζευγάρι με τα δεσμά του γάμου σύμφωνα με το Ορθόδοξο τυπικό.
Το ζευγάρι έλαμπε από ευτυχία έχοντας στο πλευρό του τις οικογένειες και τις κουμπάρες Βασιλεία Καλκίτσα και Παρασκευή Γκαραφλή. Οι καλεσμένοι ευχήθηκαν στο ζευγάρι «Βίον Ανθόσπαρτον» και διασκέδασαν την τέλεση των γάμων τους με ένα γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο «Palladium» της Λάρισας.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Gallery άρθρου