Ομάδα υποστήριξης αδελφών ατόμων στο φάσμα του αυτισμού

* ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2019 15:38

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων, Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας προτίθεται να λειτουργήσει ομάδα αδελφών, ατόμων με Δ.Α.Φ. (στο φάσμα του αυτισμού), από τη νέα σχολική χρονιά, με στόχο την υποστήριξη και ενίσχυση των οικογενειών ατόμων με αυτισμό και συγκεκριμένα των αδελφών.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος: «Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν αδέλφια (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 8-12 ετών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 6-8 παιδιά. Αδέλφια της ίδιας οικογένειας δεν μπορούν να συμμετέχουν στην ίδια ομάδα. Οι συναντήσεις της ομάδας θα είναι οκτώ (8) εβδομαδιαίες, θα έχουν διάρκεια 1:30 ώρα και θα πραγματοποιούνται στον χώρο του Κ.Η. ΧΑΡΑ Ι (Δημοκρατίας 115, Νεάπολη Λάρισας).

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος βασίζονται στο μοντέλο F.R.A.M.E. Fun – Διασκέδαση Relieveisolation – Μείωση (ανακούφιση) της απομόνωσης Acknowledge mentfeelings – Αναγνώριση συναισθημάτων Model coping strategies – Μοντέλα στρατηγικών αντιμετώπισης Enhance knowledge – Βελτίωση των γνώσεων.

Η ομάδα θα έχει βιωματικό χαρακτήρα, ο οποίος ενδείκνυται για τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Συντονιστές του προγράμματος θα είναι η Κλείτσα Ευαγγελία (ψυχολόγος) και ο Μακρής Ευάγγελος (ειδικός παιδαγωγός, αδελφός ατόμου με αυτισμό) Εκπαιδευμένοι ως Sibling Group Leaders (SIBS Αγγλία - www.sibs.org.uk)».

Για περισσότερες πληροφορίες ή για εκδήλωση ενδιαφέροντος, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2410-613.112 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00-16:00) ή μέσω email στο info@autismthessaly.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass