Στ. Μπίζιου: Στόχος μας η πλήρης ανασύνταξη του συστήματος Υγείας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΥΠΕ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2019 15:50

«Είναι λυπηρό σ’ έναν τόσο νευραλγικό και κρίσιμο τομέα, όπως αυτός της Υγείας, να μην υπάρχει η απαιτούμενη συναίνεση στα βασικά θέματα.

Η έγκριση των νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας αποτελεί την αρχή μιας νέας, δημιουργικής πορείας σ’ έναν χώρο που εφάπτεται με το κοινωνικό σύνολο και για τον λόγο αυτό τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να συναινέσουν στα πρόσωπα των καθ’ όλα αξιόλογων ατόμων που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μια πολύ σοβαρή αποστολή».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ στον νομό Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία μετέχει ως μέλος και η οποία συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά, με αντικείμενο την έγκριση των νέων Διοικητών στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Αμέσως μετά την ακρόαση των προτεινόμενων προσώπων από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με την ψήφο των βουλευτών της συμπολίτευσης, οι νέοι διοικητές είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

«Η υποστελέχωση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της χώρας σε συνδυασμό με τις κακοσυντηρημένες υποδομές και τις ελλείψεις σε βασικά είδη και εξοπλισμό συνιστούν τα σημαντικότερα προβλήματα.

Στόχος μας είναι η υλοποίηση των αναγκαίων πολιτικών βελτίωσης, κυρίως στηριζόμενη στις παραγόμενες υπηρεσίες, στις νέες τεχνολογίες αλλά και στα επιτεύγματα της ελληνικής ιατρικής κοινότητας, η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις Υπηρεσίες Υγείας, η παρακολούθηση της πορείας των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, η χρηστή χρηματοοιοκονομική διοίκηση και διαφάνεια, καθώς επίσης και η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας. Οι νέοι διοικητές επιφορτίζονται μ’ ένα σοβαρό καθήκον και θα έχουν τη στήριξη τόσο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας όσο και των βουλευτών της συμπολίτευσης, με στόχο ένα σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και στις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία, με σκληρή δουλειά και σύνεση», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass