Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λύση στο πρόβλημα επικοινωνίας των κατοίκων της Ακρης Ελασσόνας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΙΔΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2019 16:57

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άκρη Ελασσόνας, το βορειότερο χωριό του νόμου Λάρισας με εκατοντάδες κατοίκους το καλοκαίρι, αλλά μόλις 50 κατοίκους τον χειμώνα, είναι η παντελής έλλειψη κινητής τηλεφωνίας και το έθεσαν οι κάτοικοι στον πρώην αντιπεριφερειάρχη Θανάση Παιδή.


Στην πρόσφατη επίσκεψη του περιφερειακού συμβούλου στο χωριό, οι κάτοικοι αφού του ανέλυσαν το πρόβλημα, του παρέδωσαν υπόμνημα με τις υπογραφές τους και δήλωσαν τα εξής: «Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά μας, να ακούσουμε τα εγγόνια μας. Οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες νιώθουν αποκομμένοι, δεν έχουν καμία επικοινωνία στην εργασία τους κι αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο τον χειμώνα, όταν οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν. Εάν υπάρξει μια έκτακτη ανάγκη, δεν υπάρχει καμία επικοινωνία, αφού τα κινητά τηλέφωνα είναι στην κυριολεξία νεκρά.
Τελικά μετά από παρέμβαση του Θανάση Παιδή θα λυθεί μέχρι τέλος του χρόνου, καθώς εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δέχθηκε να τοποθετήσει κεραία για να λειτουργήσει το σύστημα αναμετάδοσης του σήματος. Οι κάτοικοι της Άκρης, με επιστολή τους στην «Ε» ευχαριστούν τον κ. Παιδή για την καίρια παρέμβασή του, καθώς και για το διαρκές ενδιαφέρον που δείχνει για το χωριό τους.
Από την πλευρά του ο κ. Παιδής δηλώνει πως «αποτελεί υποχρέωσή μου να βοηθώ όπως μπορώ τους ηρωικούς κατοίκους της υπαίθρου και κυρίως των ορεινών κοινοτήτων, όπως αυτό της Άκρης. Δεν νοείται στην εποχή της τεχνολογίας να υπάρχουν απομονωμένα από επικοινωνία χωριά. Το αίτημά τους ήταν λογικό και άμεσα έγινε δεκτό από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας».

Σχετικά Άρθρα