«Αντιπαλεύουμε ΝΔ και αυταπάτες ΣΥΡΙΖΑ»

Τόνισε ο γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ Ν. Αμπατιέλος σε ομιλία του στο 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή στην κοίτη Πηνειού

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2019 20:51

«Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε την πορεία. Η λύση βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, μέσα κι έξω από τη Βουλή, θα αντιπαλέψει και τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ και τις νέες αυταπάτες που θα σπείρει ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος με την ομιλία του οποίου κορυφώθηκαν χθες στη Λάρισα οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που έγινε στην Κοίτη του Πηνειού, διοργανώθηκαν συζητήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ λειτούργησαν θεματικά περίπτερα, με τον γραμματέα της ΚΝΕ ολοκληρώνοντας την ομιλία του να τονίζει πως «σε όσους θέλουν να πείσουν τον λαό μας και τη νεολαία ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα, στέλνουμε σήμερα το μήνυμα και από τη Λάρισα, το μήνυμα του 45ου Φεστιβάλ μας, με αιχμή τους στίχους του κομμουνιστή Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ: Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας, θα χτίσουμε έναν κόσμο λεύτερο, ανοιχτό γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό».
Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα ο κ. Αμπατιέλος σημείωσε αρχικά πως «η υπόσχεση ότι τα νέα κέρδη του κεφαλαίου θα μεταφραστούν προσεχώς σε ευημερία για όλους είναι ο κοινός μύθος Μητσοτάκη και Τσίπρα. Η αλήθεια είναι όμως ότι τα κέρδη δεν πέφτουν απ’ τον ουρανό και οι όμιλοι δεν επενδύουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Το καπιταλιστικό κέρδος προϋποθέτει και απαιτεί ξεζούμισμα των εργαζομένων και ένα κράτος που παίρνει απ’ τον λαό και δίνει απλόχερα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Στη Λάρισα, που πρωτοπορεί στον ιατρικό τουρισμό, ένας στους δύο κατοίκους δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά ούτε σε μια εβδομάδα διακοπών και ταυτόχρονα «χτυπάει ξύλο» μην τυχόν και χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο! Ενώ οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική στις μεγάλες μονάδες βγάζουν όλη τη «λάντζα».
Στη Λάρισα με τις σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες στον κλάδο του γάλακτος και των τροφίμων οι εργαζόμενοι σε αρκετές επιχειρήσεις μετρούν νέες περικοπές μισθών και ατομικές συμβάσεις εργασίας, ζούνε στο πετσί τους την εργοδοτική τρομοκρατία.
Στη Λάρισα που χτυπά η καρδιά του αγροτικού κόσμου, οι μικροί αγρότες ξεκληρίζονται, πουλάνε τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ η λαϊκή οικογένεια τα πληρώνει ακριβά! Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, μέσα κι έξω από τη Βουλή, θα αντιπαλέψει και τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ και τις νέες αυταπάτες που θα σπείρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για να οργανωθεί η απάντηση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, για να δυναμώσει η προσπάθεια να αυξηθούν οι εστίες αντίστασης, με επίκεντρο το πλαίσιο διεκδικήσεων που έθεσε το ΠΑΜΕ».
Με αφορμή τις διεθνείς εξελίξεις ο ομιλητής υπογράμμισε πως «ακόμα χειρότερα πριν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αυτή της ΝΔ είναι έτοιμη να αναβαθμίσει τη συμφωνία για τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, μετατρέποντας και επίσημα τη χώρα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο. Με τη βάση στη Λάρισα να μετατρέπεται σε νέα Σούδα, σε κέντρο εκπαίδευσης των αμερικανικών drones στην Ανατ. Ευρώπη, σε βασικό ορμητήριο των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και τη Ρωσία να δηλώνει ότι οι βάσεις των ΗΠΑ αποτελούν στόχο για τις δικές της στρατιωτικές δυνάμεις, κανένας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Αυτή την εξέλιξη ο λαός και η νεολαία της Ελλάδας δεν μπορεί να την επιτρέψει. Ειδικά στη Θεσσαλία πρέπει να σημάνει συναγερμός».
Με τον ομιλητή να καταλήγει λέγοντας «έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε την πορεία. Η λύση βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή. Μόνο όταν ο λαός βγαίνει στο προσκήνιο, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πραγματική αλλαγή της κοινωνίας για να φέρει τα πάνω κάτω. Αυτό τον δρόμο δείχνει το ΚΚΕ στη νεολαία, στα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».
Στο πλαίσιο των χθεσινών εκδηλώσεων διοργανώθηκε μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, ενώ η βραδιά έκλεισε με συναυλία των «Πυξ Λαξ», ενώ οι προχθεσινές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παράσταση του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, “Τσολιάς εν δε Τσόλια μπαντ”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass