Οι νέες τιμές στα σταφύλια Τυρνάβου

Θα είναι αυξημένες με απόφαση των μελών του Οινοποιείου *Ικανοποίηση των συνεταίρων *Χρ. Τσιτσιρίγγος: Στηρίζουμε την τοπική οικονομία

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2019 20:02
 «Προσφέρουμε υψηλές τιμές στα μέλη και ποιότητα στους καταναλωτές» τόνισε χθες ο πρόεδρος του Οινοποιείου Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος. «Κανονικά οι πληρωμές των μελών και φέτος» διαβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής κ. Βαγγέλης Σίκαλος. «Άριστης ποιότητας σταφύλια παραδίδουν στο Οινοποιείο Τυρνάβου τα μέλη παραγωγοί» σημείωσε η αν. διευθύντρια Αναστασία Παναγιώτου. «Προσφέρουμε υψηλές τιμές στα μέλη και ποιότητα στους καταναλωτές» τόνισε χθες ο πρόεδρος του Οινοποιείου Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος. «Κανονικά οι πληρωμές των μελών και φέτος» διαβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής κ. Βαγγέλης Σίκαλος. «Άριστης ποιότητας σταφύλια παραδίδουν στο Οινοποιείο Τυρνάβου τα μέλη παραγωγοί» σημείωσε η αν. διευθύντρια Αναστασία Παναγιώτου.

Ανέβασε τις τιμές εισκόμισης των σταφυλιών των μελών παραγωγών το Οινοποιείο Τυρνάβου με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και έγκριση της Γενικής Συνέλευσης χθες το πρωί, με το Μοσχάτο Τυρνάβου να παραμένει στα 37 λεπτά το κιλό. Πρόκειται για μια υψηλή τιμή, η οποία καθορίζει και την τιμή του προϊόντος και στην ευρύτερη αμπελοοινική περιοχή του Τυρνάβου.


Σε ό,τι αφορά στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, ο Τρύγος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, με τους παραγωγούς να δημιουργούν ουρές για να πάρουν σειρά και να παραδώσουν την παραγωγή τους. Σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας, όλα από την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου.
Με την ολοκλήρωση της παραλαβής των σταφυλιών ξεκινάει η διαδικασία παρασκευής του κρασιού, έτσι ώστε οι καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να συνεχίσουν να απολαμβάνουν άριστης ποιότητας προϊόντα του Συνεταιρισμού.
Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από την Ε.Α.Σ. Λάρισας Τυρνάβου Αγιάς, και το 1978 πέρασε στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, που ιδρύθηκε από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής Τυρνάβου με σκοπό τη διασφάλιση και αξιοποίηση της παραγωγής τους.
Η ανοδική πορεία που ακολούθησε από τότε σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του, τον αναδεικνύει σε έναν από τους καλύτερους Συνεταιρισμούς της χώρας. Η δυναμική αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής Τυρνάβου βρήκε την έκφραση και τη στήριξή της μέσα από τα προϊόντα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.
Παράγονται πολλών ειδών οίνοι, συμπυκνωμένα γλεύκη, αποστάγματα, ούζο και όλα από τα σταφύλια της περιοχής Τυρνάβου. Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου είναι πιστοποιημένος κατά ISO 9001/2000 και στους αμπελώνες των μελών του εφαρμόζεται σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά AGRO 2.1-2.2».
Το σύνολο των αμπελιών που καλλιεργούν τα μέλη είναι 9.000 στρέμματα οινοποιήσιμων σταφυλιών. Οι ποσότητες των σταφυλιών που επεξεργάζεται κάθε χρόνο το Οινοποιείο είναι 12.000.000 κιλά. Τα προϊόντα που παράγονται από την επεξεργασία αυτή είναι περίπου: 6.000 τόνοι κρασιά, 400 τόνοι τσίπουρο και ούζο, καθώς και 100-200 τόνοι συμπυκνωμένα και ανακαθαρισμένα συμπυκνωμένα γλεύκη.
Τα προϊόντα πωλούνται σε όλη την Ελλάδα, ενώ μια ποσότητα εξάγεται σε Νιγηρία, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα και Γερμανία και αλλού.
Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού κυκλοφορούν σε πάνω από 60 ετικέτες, ούζο, τσίπουρο και κρασί.
Πριν την παρέμβαση του προέδρου του Συνεταιρισμού, μίλησαν αρχικά η αν. διευθύντρια του Οινοποιείου, οινολόγος κ. Αναστασία Παναγιώτου, η οποία ενημερώνοντας τα μέλη σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι την περσινή χρονιά υπήρξε αύξηση των πωλήσεων τόσο στα κρασιά όσο και στα τσίπουρα, με και χωρίς γλυκάνισο προς όλες τις περιοχές της χώρας.
Στη συνέχεια ο γενικός διευθυντής κ. Βαγγέλης Σίκαλος ανέλυσε την πορεία του Οινοποιείου και από οικονομικής πλευράς, δίνοντας θετικά στοιχεία για την πορεία του Συνεταιρισμού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡ. ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΓΟΣ
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Οινοποιείου Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος, ο οποίος μεταφέροντας και τη θέση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στη συνεχώς ανοδική πορεία του Συνεταιρισμού. Μια πορεία που δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση και να δίνει κάθε χρόνο όλο και καλύτερες και μεγαλύτερες τιμές και παράλληλα να προσφέρει στην αγορά προϊόντα ποιότητας προσιτά σε όλους.
Ο κ. Τσιτσιρίγγος επανέλαβε και χθες ότι τα σταφύλια του αμπελώνα Τυρνάβου είναι στην πρώτη σειρά προτίμησης παράγοντας ποιοτικά κρασιά. Ο κ. Τσιτσιρίγγος επισήμανε ότι το Οινοποιείο και φέτος κρατά τις τιμές παραλαβής σε πολύ υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας, στηρίζοντας το εισόδημα των μελών του. Ευχήθηκε καλή εισκόμιση και βεβαίως οι καταναλωτές και τη νέα περίοδο θα απολαμβάνουν ποιοτικά και γευστικά κρασιά σε όλες τις κατηγορίες. Και επανέλαβε για άλλη μια φορά προς τους καταναλωτές να προτιμούν τα συνεταιριστικά κρασιά και τσίπουρα με πρώτα βεβαίως του Οινοποιείου Τυρνάβου.

Οι τιμές για τη φετινή σοδειά
- Μοσχάτο Τυρνάβου 0,37 ευρώ
- Ροδίτης – ugniblank κ.λπ. 0,33 ευρώ
-Μπαντίκι 0,37>>
-cabernet 0,45>>
-Syrah 0,45>>
-merlot 0,45>>
Μαλαγουζιά, ασύρτικο, 0,40 >>
Σαρτονέ 0,45
Σαβινιόν 0,58 >>

Και η φετινή απόφαση της διοίκησης στηρίζει το σύνολο του αμπελουργικού κόσμου της περιοχής, είτε είναι συνεταίροι είτε όχι, αφού η τιμή των 37 λεπτών το κιλό π.χ. για το Μοσχάτο Τυρνάβου συγκρατεί εκεί και τις τιμές που αγοράζουν οι ιδιώτες, αφού σχεδόν σε όλες τις ιδιωτικές συναλλαγές σταφυλιών η συμφωνία είναι: «ό,τι πληρώσει το Οινοποιείο τόσο πουλάμε και εμείς».

 

TYΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass