Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσέφεραν ζωή, δίδαξαν ανθρωπιά

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2019 22:02
Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις

Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Εθελοντών «Η Ελπίδα», ο πρόεδρος Γιάννης Γιαννόπουλος, η διοίκηση και τα μέλη έδειξαν έμπρακτα την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, αφού πάνω από 70 άτομα προσήλθαν πρόθυμα και προσέφεραν λίγο από το αίμα τους για τον άρρωστο συνάνθρωπό μας.

Πρόκειται για την 85η αιμοδοσία που έγινε προχθές Κυριακή στο Περιφερειακό Ιατρείο του Αμπελώνα, για το φθινόπωρο. Τελικά, και ύστερα από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο, έδωσαν αίμα 70 Αμπελωνίτες, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ για τον Σεπτέμβριο στον Αμπελώνα.

Ακόμη, χάρη στα παιδιά, τους αρχηγούς και τους γονείς του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η μεταφορά της Φλόγας της Αγάπης, της Ελπίδας και της Ζωής, της Φλόγας της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που αυτή την περίοδο πραγματοποιείται παντού στην Ελλάδα από την Π.Ο.Σ.Ε.Α., από την είσοδο του Αμπελώνα στην Κεντρική πλατεία, και από εκεί στο Ιατρείο, όπου διεξαγόταν η 85η αιμοδοσία του Αμπελώνα.

Τη φλόγα οδήγησαν από την είσοδο της πόλης μέχρι το Ιατρείο, Εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, οδηγοί και πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα, παιδιά του «Αριστέα», δομή Αμπελώνα και Αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου Αμπελώνα, όπου έλαβε χώρα μία μικρή και λιτή, αλλά ζεστή και μεστή περιεχομένων και μηνυμάτων τελετή, για την υποδοχή της και το άναμμα του βωμού.

Τους λαμπαδηδρόμους συνόδευαν και προστάτευαν δύο περιπολικά του Α.Τ. Τυρνάβου, ένα αυτοκίνητο του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και το ειδικό αυτοκίνητο της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Λάρισας, για να θυμίζει σε όλους το σκοπό για τον οποίο έγινε η 17η Λαμπαδηδρομία στον Αμπελώνα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δραστήριος πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες Λαμπαδηδρόμους, αναφέρθηκε στον σκοπό για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η 17η Λαμπαδηδρομία. Ο κ. Γιαννόπουλος στον χαιρετισμό του επίσης σημείωσε: «Ο Σκοπός της 17ης Λαμπαδηδρομίας, απ' την πόλη μας, ήταν η Φλόγας της Αγάπης, της Ελπίδας και της Ζωής με το πέρασμά της να συγκινήσει, ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει συνειδήσεις, μεταλαμπαδεύοντας την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας στους συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πατέρας και εμπνευστής του συλλόγου

«Ελπίδα» ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στον σκοπό και τη σημασία της Λαμπαδηδρομίας, ενώ ακολούθησε ομιλία από τη γιατρό κ. Μαίρη Χατζητάκη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, στις εξαίρετες γιατρούς κ. Μαίρη Χατζητάκη-διευθύντρια της αιμοδοσίας και Σωτηρία Ανδρίτσου, καθώς και στις τρεις ακούραστες νοσηλεύτριες, που χάρη στην ευσυνειδησία τους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το οποίο διακατέχονται, η χθεσινή αιμοληψία πραγματοποιήθηκε ομαλά και με πολύ μεγάλη επιτυχία!

Στις δύο εκδηλώσεις παρευρέθηκαν η βουλευτής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Βασίλης Πινακάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, η πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελώνα κ. Βούλα Τσακνάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ροντούλης Αστέριος, Αμάρι Σάμερ-Αθανάσιος και Χρυσοβέργης Κωνσταντίνος, ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Μπλάνας Σωτήρης και μέλη φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Τέλος, μήνυμα έστειλε ο βουλευτής του νομού κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα