Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2019 15:26

Πανηγυρίζει η Ενορία της Του Θεού Σοφίας

Η νεοσυσταθείσα Ενορία της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης εορτάζει σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου τον αφιερωμένο υπόγειο ναό της στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Σοφία μετά των τριών αυτής τέκνων, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Οι τρεις κόρες Πίστης, Ελπίς και Αγάπη 12, 10 και 9 ετών αντίστοιχα, αφού ο δήμιος εφήρμοσε τα βασανιστήρια του αυτοκράτορα Αδριανού – του διώκτη της Χριστιανικής πίστεως - τον δεύτερο αιώνα, τελικά δι' αποκεφαλισμού μαρτύρησαν και οι τρεις αδελφές. Και η Αγία μητέρα τους Σοφία, πάνω στα σώματα των θυγατέρων της, παρέδωσε την ψυχή της στον ουράνιο Βασιλέα Χριστό.

Χθες Δευτέρα το απόγευμα τελέσθηκε ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, μετ' αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος και λιτανείας της Ιεράς Εικόνος και Ιερών Λειψάνων Αγίων της Εκκλησίας μας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λαρίσης.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής, το πρωί θα γίνει πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου. Επίσης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6:30 μ.μ, θα γίνει Μεθεόρτιος Εσπερινός, το κόλλυβο και παράκληση των Αγίων και στη συνέχεια, στην πλατεία «Ζιαζιά» θα υπάρχουν πολιτιστικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων και θα παρουσιαστούν χορευτικά συγκροτήματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Χαραυγής.

Αστικό λεωφορείο που πηγαίνει στη Χαραυγή, το Νο 11.

 

 

* * *

Αγρυπνία στην Αγία Σοφία

Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης (περιοχή Χαραυγή) επί τη μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου του Εν Πάτμω αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ έως 12:30 μεσάνυχτα. Θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός, η λιτή μετ' αρτοκλασίας, θείο κήρυγμα και θα ακολουθήσει ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, όπου οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να κοινωνήσουν των Αχράντων μυστηρίων. Στον Ι.Ν θα υπάρχει ιερό λείψανο του Αγίου και οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν.

* * *

Στο Αγιονέρι ο Μητροπολίτης Ελασσώνος

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων θα λειτουργήσει σήμερα Τρίτη το πρωί, στη Θεία Λειτουργία του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Αγιονερίου Ελασσόνας.

* * *

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα από τον Σύλλογο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» ανακοινώνεται ότι θα επαναληφθεί και κατά το νέο σχολικό έτος 2019-20 το πρόγραμμα δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων για αδύνατους οικονομικά μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων Λυκείου. Τα μαθήματα θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου (Δαόχου 36 – Νεάπολη) από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, οι οποίοι προσφέρονται αφιλοκερδώς για τον σκοπό αυτό.

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, καθώς και οι καθηγητές που επιθυμούν να διδάξουν σ’ αυτό καλούνται να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Συλλόγου στο τηλέφωνο 2410-614.362 ή στο 6976-244.638. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass