Αφησε 15.000 ευρώ στην… πλατεία για να «σώσει» την κόρη της

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΛΑΡΙΣΑΙΑ – ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2019 22:00
Στην πλατεία ΟΣΕ άφησε 15.000 ευρώ, Λαρισαία - θύμα απατεώνων για δήθεν τροχαίο Στην πλατεία ΟΣΕ άφησε 15.000 ευρώ, Λαρισαία - θύμα απατεώνων για δήθεν τροχαίο

Μια 66χρονη Λαρισαία έπεσε θύμα αυτή τη φορά των απατεώνων με τα τροχαία δυστυχήματα, δίνοντας σε αγνώστους 15.000 ευρώ προκειμένου να «ξεμπλέξει» νομικά η κόρη της που δήθεν οδηγώντας αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα ανήλικο κορίτσι.

Παρά τα συνεχή δημοσιεύματα και την εκστρατεία ενημέρωσης, η 66χρονη πίστεψε τους δράστες και άφησε στην πλατεία ΟΣΕ το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και χρυσαφικά για να τα παραλάβει ο υποτιθέμενος αστυνομικός που θα μεσολαβούσε για την αποφυλάκιση της κόρης της.

Οι απατεώνες, ως σύγχρονη γάγγραινα, εξαπατούν πολίτες εδώ και χρόνια, ενώ μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί αναρίθμητοι συνεργάτες τους, οι οποίοι είναι Βούλγαροι υπήκοοι συνήθως, και όπως αποδείχθηκε στην τελευταία περίπτωση στη Λάρισα, «προσλαμβάνονται» μέσω αγγελιών και λειτουργούν ως «εισπράκτορες», απεσταλμένοι δηλαδή των απατεώνων που πάνε στα ραντεβού με τα υποψήφια θύματα για να εισπράξουν τα χρήματα και συχνά συλλαμβάνονται.

Όχι όμως και οι εγκέφαλοι των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίοι στην πραγματικότητα προκαλούν ισχυρό σοκ στα θύματά τους όταν τους ανακοινώνουν ότι η κόρη τους (σ.σ. συνήθως) οδηγώντας το αυτοκίνητό της σκότωσε ένα ανήλικο παιδί. Αρκετά από τα θύματα πάνω στη συναισθηματική φόρτιση δεν αντιδρούν ψύχραιμα και έτσι στήνεται η απάτη που βασίζεται στη… δωροδοκία κρατικών λειτουργών.

Όπως είναι γνωστό, ο δράστης παριστάνει τον αστυνομικό, ενώ συνεργάτιδά του παριστάνει την οδηγό που είναι κρατούμενη στην αστυνομία και εκπλιπαρεί σε βοήθεια, μιλώντας με τη μητέρα της που λόγω της έντονης φόρτισης δεν αντιλαμβάνεται πως στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής δεν βρίσκεται η κόρη της αλλά μια απατεώνισσα.

Ο υποτιθέμενος αστυνομικός εξηγεί πώς έγινε το υποτιθέμενο θανατηφόρο δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα ανήλικο κορίτσι… Αλβανών, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα και «εξαγριωμένοι» ζητούν εκδίκηση.

Ο υποτιθέμενος αστυνομικός όταν αντιληφθεί πως το θύμα του τον έχει πιστέψει, συνομιλεί για ώρα μαζί του και στο τέλος ζητάει 30.000 ευρώ (σ.σ. στη συνέχεια γίνεται «παζάρι») προκειμένου η κόρη του θύματος να μην προφυλακισθεί, να μην έχει δηλαδή τις συνέπειες του νόμου από το τροχαίο που προκάλεσε.

Έτσι ζητά τα χρήματα για να δωροδοκήσει αστυνομικούς και δικαστικούς λειτουργούς και μόλις παραλάβει τα χρήματα υπόσχεται πως θα αφήσει ελεύθερη την οδηγό. Μάλιστα επειδή στο Αστυνομικό Τμήμα είναι... συγκεντρωμένοι οι εξαγριωμένοι Αλβανοί και για να μην προκληθεί… σούσουρο που θα λαδωθούν αστυνομικοί και εισαγγελείς, οι απίστευτοι απατεώνες προτείνουν να πάνε αυτοί στο σπίτι του θύματος για να παραλάβουν τα χρήματα.

Το παράδοξο είναι πως τα θύματα πείθονται να δώσουν τα χρήματα ώστε να χρηματισθούν οι εμπλεκόμενοι προκειμένου το παιδί τους να αφεθεί ελεύθερο, παρότι προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα.

Προχθές το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι απατεώνες που τηλεφωνούν από αριθμό χώρας του εξωτερικού επιχείρησαν να εξαπατήσουν δεκάδες Λαρισαίους, παρότι πρόσφατα -το περασμένο καλοκαίρι- συνελήφθη Βουλγάρα υπήκοος ως συνεργάτιδά τους, η οποία μετά και την καταδίκη της, «απελάθηκε» από τη χώρα μας. Η κατηγορούμενη που ζούσε στην Αθήνα, ισχυρίσθηκε ότι προσελήφθη από εταιρεία με κουφώματα και ήρθε στη Λάρισα, σε περιοχή που θα της υποδείκνυαν για να παραλάβει χρήματα από πελάτη της εταιρείας.

ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟ

Οι απατεώνες έπεισαν την 66χρονη Λαρισαία ότι έπρεπε να τους δώσει 30.000 ευρώ για να αποφύγει η κόρη της τις νομικές επιπτώσεις. Έτσι προχθές το απόγευμα, καθ’ υπόδειξη των απατεώνων, η 66χρονη άφησε στην πλατεία του ΟΣΕ το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ που διέθετε σε μετρητά και για να… συμπληρωθεί το υπόλοιπο ποσό τούς παρέδωσε και διάφορα χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας τα οποία παρέλαβε άγνωστος δράστης αφού η ίδια έφυγε νωρίτερα από την πλατεία. Η απάτη καταγγέλθηκε χθες το μεσημέρι στην ΕΛ.ΑΣ. που αναζητεί τους δράστες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για πολλοστή φορά να σημειωθεί ότι οι πολίτες δεν πρέπει εμπιστεύονται αγνώστους και σε αντίστοιχες τηλεφωνικές απάτες να επιδιώκουν οι ίδιοι να επικοινωνούν με τα παιδιά τους από τα δικά τους τηλέφωνα.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass