Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυροβόλησε τον σκύλο του, γιατί δάγκωσε τον γιο του!

«ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ» ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ. *«ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ» ΤΟΥ ΕΙΠΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ *ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2019 22:04

Μια υπόθεση που γεννά ερωτηματικά και προκαλεί συζήτηση γύρω από το θέμα του χειρισμού των ζώων συντροφιάς και φύλαξης ήρθε χθες στην επιφάνεια, καθώς εκδικάστηκε σε αίθουσα των δικαστηρίων της Λάρισας.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τιμώρησε έναν 44χρονο διότι πυροβόλησε τον ίδιο του τον σκύλο, ο οποίος νωρίτερα είχε επιτεθεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, στον γιο του. Το περιστατικό, που συνέβη σε πεδινό χωριό των Τρικάλων, ξεκίνησε σε κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί ο κατηγορούμενος. Εκεί για λόγους φύλαξης των 400 ζωντανών του, διατηρεί τουλάχιστον 7 σκυλιά.

«Μεγάλωσε μέσα στα ζώα και έχει εμπειρία», κατέθεσε ένας εκ των μαρτύρων. Πριν 4 χρόνια όμως πυροβόλησε ένα σκύλο του και μετά από καταγγελία συνελήφθη για να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Μια ημέρα αργότερα πήγε το 11χρονο παιδί του στο νοσοκομείο για να αποδείξει το γεγονός πως έφερε εκδορές από το δάγκωμα του σκύλου και πως ήταν αυτός ο λόγος για τον οποίο αντέδρασε μ αυτόν τον τρόπο.

«Ήταν πεσμένο το παιδί κάτω. Το είδα και τρόμαξα» είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο δράστης «πήρα το όπλο και πυροβόλησα», για να προσθέσει πως το είχε παρατηρήσει κι άλλες φορές πως ήταν νευρικό στις αντιδράσεις του και εν τέλει είπε πως «το σκυλί ήταν δικό μου». Η τελευταία φράση ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελέως της έδρας λέγοντας μεταξύ άλλων πως «αυτό είναι ακόμα χειρότερο».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης μίλησε για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πως ό,τι έγινε, συνέβη για να προστατέψει το παιδί του, τονίζοντας πως δεν είχε δόλο «δεν πιάνει το όπλο και πυροβολεί για πλάκα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο άνδρας, που του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση ζώου, οπλοκατοχή και οπλοχρησία και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ