«Πληρώσαμε την κρίση, θα πληρώσουμε και την ανάπτυξη»

ΤΟΝΙΣΕ Η ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΚΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2019 22:04

«Πληρώσαμε την κρίση τους και τώρα μας αναγκάζουν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους» δήλωσε η αναπληρώτρια γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας κ. Αγγελική Δασκαλάκη, κατά την ομιλία της χθες στο συλλαλητήριο κατά του νέου αναπτυξιακού νόμου, που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στην Κεντρική πλατεία.


Η κ. Δασκαλάκη σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι: «διαδηλώνουμε ενάντια στον «αναπτυξιακό» νόμο που έφερε η κυβέρνηση, ο οποίος προβλέπει:
1. Την κατάργηση στην πράξη των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους, προστίθεται και ο όρος να υπάρχει «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου».
2. Την υπερίσχυση των Τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων έναντι των κλαδικών. Δηλαδή, ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών.
3. Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Τη θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
4. Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
5. Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
6. Την υπονόμευση της υπερωρίας με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
7. Ο νέος νόμος ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή, ο Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας, με το γνωστό μίσος που τον διακατέχει για την εργατική τάξη από την προηγούμενη θητεία του, θα μπορεί να υπερβαίνει τα καταστατικά των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει, όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα οργανώνει ομάδες παρακολούθησης με μνημόνια συνεργασίας με την ΕΥΠ, με λίγα λόγια θα παρεμβαίνει ωμά στα συνδικάτα, στο εργατικό κίνημα».
Αναφορά έκανε και στη συμπλήρωση των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τονίζοντας «η δίκη της Χρυσής Αυγής πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί με την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών…».
Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκαν ο βουλευτής κ. Γ. Λαμπρούλης, το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Μαρία Γαβαλά, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας, μέλη της διοίκησης του ΕΚΛ και μέλη Σωματείων της Λάρισας.
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Λάρισας.
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass