Μέτρα για λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ -ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΚΑΤΑ 40% ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2019 22:14

Στόχο να μειώσει κατά 40% τους αέριους ρύπους στη Λάρισα μέχρι και το 2030 έχει βάλει ο Δήμος Λαρισαίων, με την υλοποίηση έργων, παρεμβάσεων και δράσεων, σε όλους τους τομείς δραστηριότητας εντός των ορίων του, που περιλαμβάνουν από ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, αλλαγή δημοτικού φωτισμού, μείωση της κίνησης αυτοκινήτων στο ευρύτερο κέντρο, ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μέχρι και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των οχημάτων του δημοτικού στόλου.

Αυτό αποτελεί δέσμευσή του απέναντι στο «Σύμφωνο Δημάρχων», που υπέγραψε μαζί με άλλους Δήμους της χώρας, το οποίο είναι σήμερα η μεγαλύτερη αστική πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει για το κλίμα και την ενέργεια.

Φιλοσοφία του είναι να ανατραπεί σταδιακά η καταστροφική πορεία της κλιματικής αλλαγής, μέσα από τις τοπικές κοινωνίες που θα βάλουν δικούς τους κανόνες και στόχους, για ένα «καθαρότερο» περιβάλλον.

Η ταυτότητα και οι στόχοι του «Συμφώνου Δημάρχων» παρουσιάστηκαν χθες, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας από τον Δήμο Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΤΑ, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου με αφορμή τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας και βελτίωσης της βιωσιμότητας των μεταφορών στις πόλεις.

«Υλοποιούμε ένα φιλόδοξο σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας, με έργα στο ευρύτερο κέντρο της πόλης, ώστε να μειώσουμε τη χρήση των αυτοκινήτων, με τη δημιουργία πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας» τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Σούλτης, αναφερόμενος στα έργα που ήδη ξεκίνησαν στη Λάρισα, με πολλαπλά οφέλη, μεταξύ των οποίων και η μείωση των αέριων ρύπων.

«Η κλιματική αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από τις τοπικές κοινωνίες…» δήλωσε σε χαιρετισμό του ο κ. Νίκος Χιωτάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΤΑ Α.Ε. σημειώνοντας πως: «Θα πρέπει να δημιουργήσουμε πόλεις πιο φιλικές στους πολίτες και στο περιβάλλον… Αυτός ο πλανήτης θα πρέπει να σταματήσει να καταναλώνει ενέργεια από στερεά καύσιμα, θα πρέπει να στραφεί σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως η αιολική, η ηλιακή…».

Στο πλαίσιο της ημερίδας το «Σύμφωνο Δημάρχων» παρουσίασε ο οικονομολόγος της ΠΕΤΑ Α.Ε. κ. Λευτέρης Ποδηματάς, ενώ κ. Μιχάλης Λιολιούσης, μηχανολόγος μηχανικός και επιστημονικός συνεργάτης ΠΕΤΑ Α.Ε. παρουσίασε το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ) του Δήμου Λαρισαίων.

ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ

ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σύμφωνα με τη βασική απογραφή εκπομπών το έτος 2017 (οπότε υπογράφηκε το «Σύμφωνο Δημάρχων»), οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον Δήμο Λαρισαίων, υπολογίστηκαν σε 773.309,77 τόνους ετησίως. Στόχος του Δήμου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Σύμφωνο των Δημάρχων» είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 309.976,85 τόνους (40,08%), μέχρι το 2030.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass