«Κατά ριπάς» ερωτήματα Βελόπουλου για Λάρισα

*ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΞΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ *ΑΠΟ ΓΕΡΑΝΟΥΣ ΣΤΗ Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2019 22:18

Τον ρόλο του ως βουλευτή του νομού Λάρισας αποφάσισε να ενεργοποιήσει δυόμιση μήνες περίπου μετά τις εκλογές ο Κυριάκος Βελόπουλος και μάλιστα με μορφή… κατά ριπάς.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης που κράτησε την έδρα του νομού Λάρισας, ζήτημα που προκάλεσε αντιδράσεις και έφερε αναταραχές στα εσωτερικά του κόμματος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας κατέθεσε όχι ένα, ούτε δύο αλλά πέντε ερωτήματα προς 6 (!) υπουργούς, από τους οποίους ζητάει απαντήσεις και λύσεις για διάφορα ζητήματα. Ο κ. Βελόπουλος, αν και δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στη Θεσσαλική πρωτεύουσα επίσημα, με τη βοήθεια των συνεργατών του, καταπιάνεται με θέματα που αφορούν στην ασφάλεια πολιτών και παιδιών, όπως ένας γερανός που υπάρχει στη Λεωφόρο Καραμανλή και τα νήπια που κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και φτάνει μέχρι τον Ταμιευτήρα των Αμπελακίων αλλά και τα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ, αφού ζητάει και παράταση στη ρύθμιση οφειλών στον Δήμο Λάρισας. Τώρα περιμένει απαντήσεις από τα Υπουργεία Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών, Προστασίας του Πολίτη αλλά και Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πιο αναλυτικά:

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς η επιχείρηση ζητά από τους αγρότες -προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν αγροτικό τιμολόγιο- να υποβάλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019. Γι’ αυτόν τον λόγο τους ρωτάει εάν προτίθενται να δώσουν κάποια παράταση στη διαδικασία, ώστε να μην μείνει εκτός της ρύθμισης ένα μεγάλο ποσοστό των αγροτών στη Λάρισα.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με δεδομένο το γεγονός ότι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 έληξε η προθεσμία για τη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών προς τον Δήμο, σύμφωνα με τις ευνοϊκές διατάξεις των άρθρων 110 – 117 του νόμου 4611/2019, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, για το εάν θα δοθεί παράταση για την υπαγωγή στη ρύθμιση, ώστε να αποφευχθούν οι δυσμενείς συνέπειες των δημοτών-οφειλετών των δήμων.

ΓΕΡΑΝΟΣ

Ο κ. Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με το γεγονός ότι γερανός 30 μέτρων κρέμεται πάνω από τα κεφάλια πεζών και οδηγών στη Λεωφ. Καραμανλή. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ερωτήσεις αφορούν «στον τρόπο με τον οποίο τα υπουργεία θα χειριστούν το ζήτημα, ποια μέτρα σκοπεύουν να λάβουν για να αποτραπεί κάποιο ατύχημα και εάν έχει γίνει έλεγχος του τεχνικού ασφαλείας, ώστε να αποφευχθεί κάποιο εργατικό ατύχημα».

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Ακόμα κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, σχετικά με την κατασκευή ταμιευτήρα νερού στα Αμπελάκια. Τα ερωτήματα εστιάζουν στον χρόνο και τον τρόπο έναρξης της λειτουργίας του.

ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ

Τέλος, κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τη στέγαση νηπιαγωγείων της Λάρισας σε κοντέινερ -ζήτημα που ανέδειξε προ ημερών με δημοσίευμά της η «Ε». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η υπουργός ερωτάται εάν είναι ενήμερη για το θέμα και -εάν ναι- γιατί δεν έχει επιληφθεί το ζητήματος, εάν έχει προβεί σε μελέτη των συνεπειών της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής στα νηπιαγωγεία, την οποία έχει υλοποιήσει και πώς προτίθεται να επιλύσει το εν λόγω ζήτημα.

Του Κ. Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass