Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κάνουμε τα πάντα, αλλά χρειάζεται και η συνειδητοποίηση των πολιτών»

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ»

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2019 15:38

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πράσινο Σημείο της Αγιάς, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγιάς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Πράσινο σημείο στον Δήμο Αγιάς, όπως όλα τα Πράσινα σημεία του κόσμου, δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τους κινδύνους για το περιβάλλον.

Δημιουργήθηκαν για να δώσουν στους ανθρώπους που καταλαβαίνουν μια επιπλέον δυνατότητα να μειώσουν τη δική τους συμμετοχή στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Για όσους δεν καταλαβαίνουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι η προστασία της δικής τους ζωής και των παιδιών τους, δυστυχώς επιβεβαιώνουν ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε…

Οι εικόνες του Πράσινου Σημείου της Αγιάς είναι πραγματικά εικόνες που αποδεικνύουν ότι ως κοινωνία έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Ότι δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση ακόμα κι εδώ στη γειτονιά μας. Ότι δεν κατανοούμε πως η προστασία του περιβάλλοντος, είναι προστασία της ζωής μας. Της ζωής των παιδιών μας.

Όσα Πράσινα Σημεία κι αν φτιάξουμε, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, αν δεν αλλάξει η αντίληψή μας. Θα μετατρέπονται όλα σε χωματερές.

Στο συγκεκριμένο Πράσινο Σημείο υπάρχουν ήδη:

- Πινακίδα και εντός και εκτός του πράσινου σημείου.

- Εμφανή οριοθετημένα και υπερυψωμένα σημεία εναπόθεσης των αδρανών υλικών.

Ο Δήμος Αγιάς θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να αλλάξουμε όλοι τη συνείδησή μας. Για να αλλάξουμε τη στάση μας. Θα αξιοποιεί όλα τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για να κάνει την πόλη και τα χωριά φιλικότερα στο περιβάλλον. Θα διορθώνει τις αστοχίες των πολιτών, όπως θα διορθώσει και το Πράσινο σημείο. Θα τοποθετήσει και 100 πινακίδες αν χρειαστεί.

Όμως ο Δήμος Αγιάς, οι υπηρεσίες του, όπως και όλη η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί παρά να ζητά συμπαραστάτες σ’ αυτή τη διαρκή προσπάθεια. Δεν μπορεί να κάνει τον περιβαλλοντικό αστυνόμο!

Καλούμε τους πολίτες της Αγιάς να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης. Να καταλάβουν πως δημιουργώντας χωματερές κάτω από μια πινακίδα, αυτό που στ’ αλήθεια καταφέρνουν είναι να απειλούν την υγεία και το μέλλον όλων μας.

Ταυτόχρονα ευχαριστούμε όσους επιδεικνύουν ήδη διαφορετική στάση, σεβόμενοι τη ζωή και τον τόπο μας».

Σχετικά Άρθρα