«Αλληλέγγυοι στο πλευρό συνανθρώπων μας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2019 15:21

Με αφορμή το προσφυγικό, το Τμήμα Αλληλεγγύης και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, σε ανακοίνωσή του -μεταξύ άλλων- επισημαίνει πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να μην προχωρήσει τη διαδικασία για την απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από τα ιδιαίτερα επιβαρυμένα ελληνικά νησιά, με κατεύθυνση την ενδοχώρα, σύμφωνα με το πλήρες σχέδιο που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, προέκρινε την ικανοποίηση των αιτημάτων δημάρχων που πρόσκεινται σ’ αυτή ή εκλέχθηκαν πρόσφατα, μια πρακτική που πέραν όλων των άλλων έχει καλλιεργήσει το προηγούμενο διάστημα φοβικές αντιλήψεις στην κοινωνία και μίσος απέναντι στον ξένο, ενώ μειώνει και τις λογικές αλληλεγγύης.

Έτσι, η κυβέρνηση φαίνεται να θέτει στην άκρη το σχέδιο για τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι και να προωθεί την επιβάρυνση της δομής στο Κουτσόχερο της Λάρισας. Η συγκεκριμένη δομή αποτέλεσε κατά το πρόσφατο παρελθόν υπόδειγμα λειτουργίας σε πανελλαδικό επίπεδο, αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και συγκινητικής ανταπόκρισης αλληλεγγύης εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Στη Λάρισα άλλωστε λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί με πολύ ενθαρρυντικά δείγματα το πρόγραμμα «Εστία», μέσω του οποίου έχουν βρει στέγη σε 90 διαμερίσματα της πόλης, 400 συνολικά πρόσφυγες, οι οποίοι εντάσσονται σταδιακά στην τοπική κοινωνία μέσω των παράλληλων προγραμμάτων ένταξης και εκπαίδευσης.

Με άλλα λόγια, το ίδιο το παρελθόν δείχνει τι πρέπει να συμβεί σήμερα με την υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα.

Είμαστε αντίθετοι στην επιπόλαιη πολιτική διαχείριση, η οποία δεν βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων αυτών, που σύμφωνα με τη συνείδησή μας, την πολιτική μας κουλτούρα, την ιδεολογική μας αντίληψη και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας πρέπει να τους παρέχουμε τα αυτονόητα – αξιοπρεπή διαβίωση, υγειονομική περίθαλψη, κοινωνική ένταξη κ.ά. Σε κάθε περίπτωση, ως ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις ανθρωπιάς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass