Απεργούν υπάλληλοι των Δήμων και της Περιφέρειας

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2019 15:23

Τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, καλώντας σε προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο Δημαρχείο Λάρισας.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε με φόρα για να εφαρμόσει και να βαθύνει ακόμα περισσότερο την επίθεση στα εργατικά ασφαλιστικά δικαιώματα. Πιστή στο δόγμα «νόμος και τάξη» επιχειρεί να χτυπήσει ξανά το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα παίρνοντας τη σκυτάλη, αφού έχει βρει στρωμένο το έδαφος και την αντεργατική προίκα του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να τσακίσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει τα σωματεία στον γύψο».

«Παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα διαφύλαξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, χωρίς εμπόδια στην υλοποίηση της πολιτικής τους. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους περάσει. Τα συνδικάτα και καταστατικά έχουν και με αυτά λειτουργούν, με αυτά αποφασίζουν την πάλη τους και τους αγώνες τους. Σε καμιά περίπτωση δεν λογοδοτούν στους εργοδότες και στην κυβέρνηση, αλλά στα μέλη τους και την κοινωνία».

«Απέναντι στην ένταση της επίθεσης και του αυταρχισμού δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς. Θα απαντήσουμε αποφασιστικά με αγωνιστικό τρόπο. Μέσα από μαζικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς παίρνουμε απόφαση απεργιακής απάντησης όποτε η κυβέρνηση τολμήσει να παρέμβει στη λειτουργία των συνδικάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας καλεί τα μέλη του στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της Τρίτης. Σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «με το Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι». «Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης.

Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των Σωματείων, η εξασφάλιση της δυνατότητας παρέμβασης κράτους και εργοδοσίας, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ. Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις τον συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει όταν θέλει, καθώς και να ορίζει τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας καλεί όλους τους συναδέλφους να μην ανεχθούν νέα μέτρα σε βάρος τους και να κόψουν τον βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ. Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass