Σε εξέλιξη τα έργα στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2019 20:10 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Σεπ 2019 20:17

Σε εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα έργα ανακατασκευής δρόμων και πεζοδρομίων στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, μια από τις πιο πυκνοδομημένες συνοικίες στο Κέντρο της Λάρισας.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται με πόρους του Δήμου Λαρισαίων με στόχο, όπως σημειώνεται στην τεχνική περιγραφή, τη «βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της συνοικίας και τη βελτίωση της προσπελασιμότητας για κατοίκους και επισκέπτες».

Η πρώτη φάση των έργων αφορά στις οδούς Χρυσοχόου και Ελευσίνος (πίσω από το σχολικό συγκρότημα) ενώ η δεύτερη φάση στις οδούς Έκτωρος, Τροίας και Γιαννιτσών. Σε λίγες ημέρες αναμένεται να καταστεί προσπελάσιμη η οδός Ελευσίνος, έτσι ώστε οι μικροί μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο σχολικό συγκρότημα των 5ου και 36ου Δημοτικών Σχολείων. Στην υλοποίηση του έργου, προτεραιότητα θα δοθεί στο τμήμα που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Χρυσοχόου, Νικηταρά και 23ης Οκτωβρίου, αναβαθμίζοντας τη συνοικία.

Το έργο περιλαμβάνει «την πλήρη ανακατασκευή των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, εργασίες ηλεκτροφωτισμού και εργασίες πρασίνου».

Η έναρξη των εργασιών έγινε στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Χρυσοχόου, Νικηταρά, 23ης Οκτωβρίου. Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η κατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Χρυσοχόου (μεταξύ των οδών 23ης Οκτωβρίου και Ριζοπούλου) -στην αριστερή πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων- ενώ ταυτόχρονα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δίκτυου ηλεκτροφωτισμού και του υπόγειου δικτύου ομβρίων υδάτων στην οδό Ελευσίνος, στην οποία έχει γίνει και αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ΔΕΥΑΛ θα ακολουθήσει η τελική φάση κατασκευής της οδού Ελευσίνος ως πεζόδρομου.

Πρόκειται για τον δρόμο που επιλέγει ικανός αριθμός μαθητών για την πρόσβαση στα δημοτικά σχολεία της γειτονιάς.

Όπως διευκρινίζεται από τον Δήμο Λαρισαίων «στο τμήμα αυτό οι οδοί Χρυσοχόου, Καλλιάρχου, Στρατηγού Φράγκου, Γιαννιτσών (Ισχομάχου-Καλλιάρχου) θα κατασκευαστούν σε ανισοσταθμία με πεζοδρόμια, κρασπεδόρειθρα και ασφαλτικό».

ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Η οδός Λ. Κατσώνη (23ης Οκτωβρίου – Νικηταρά) «θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, με ενιαίο οδόστρωμα και ποδηλατόδρομο, ενώ το κατάστρωμα κυκλοφορίας και η στάθμευση θα κατασκευαστούν με ασφαλτικό. Οι οδοί Ελευσίνος – Ηλέκτρας – Ζαλοκώστα είναι πεζόδρομοι με ενιαίο οδόστρωμα με σκυρόδεμα και κυβόλιθους. Οι οδοί Εκτωρος, Τροίας, Γιαννιτσών (υπόλοιπο), Αδριανού, Ισχομάχου, Περικλέους θα κατασκευαστούν με ενιαίο οδόστρωμα ενώ το κατάστρωμα κυκλοφορίας και η στάθμευση θα κατασκευαστούν με ασφαλτικό. Σε όλους τους δρόμους που έχουν ενιαίο οδόστρωμα θα κατασκευαστεί νέο υπόγειο δίκτυο συλλογής ομβρίων υδάτων το οποίο και θα συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΥΑΛ». Να σημειωθεί πως το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σ’ ένα χρόνο.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass