Χωρίς αυτοκίνητα σήμερα το κέντρο της Λάρισας

ΜΟΥΣΙΚΕΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2019 15:00

Με 4ωρο, συμβολικό, αποκλεισμό του Κέντρου από αυτοκίνητα κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Λάρισας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας σε μια προσπάθεια προώθησης βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη.

Σήμερα Κυριακή, με αφορμή την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», το κέντρο της πόλης με περίμετρο τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Παναγούλη, Παπαναστασίου, Μανωλάκη, Γεωργιάδου θα παραμείνει κλειστό για τα οχήματα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Στο ίδιο διάστημα και στο άδειο από οχήματα Κέντρο θα διοργανωθούν ποικίλες δράσεις (μουσικές συναυλίες, ζωγραφιές σε διαβάσεις, παιχνίδια κ.λπ.) ενώ οι μετακινήσεις με το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας θα είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των 18 ετών και οι ενήλικες θα πληρώνουν μισό εισιτήριο.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Στο ίδιο πλαίσιο χθες το πρωί, στην οδό Βενιζέλου μπροστά από το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας διοργανώθηκε ανοιχτός περίπατος στο ιστορικό κέντρο με τίτλο «Περπατώντας στην άγνωστη Λάρισα…» και ανοιχτή ξενάγηση από τη «Νόον Έγνω».

ΣΗΜΕΡΑ

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων, έχει ως εξής: Κλείνει το κέντρο για τα αυτοκίνητα: Ηρώων Πολυτεχνείου (όριο) – Παναγούλη (όριο) – Παπαναστασίου – Μανωλάκη (όριο) – Γεωργιάδου (όριο) από 10:00 π.μ έως 14:00. Στην περιοχή που περικλείεται από τις παραπάνω οδούς δεν θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων για τη συγκεκριμένη περίοδο. Στις 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 στην Κεντρική πλατεία: Έκθεση φωτογραφίας “Safe walking and cycling – Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία”, Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας.

Στις 10 π.μ. στην οδό Βενιζέλου μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο: Πεζοπορία με τίτλο «Μαθαίνω να περπατώ με ασφάλεια». Κατά τη διαδρομή προσέχουμε τις πινακίδες σήμανσης, τα φανάρια, τις διαβάσεις πεζών κτλ. Στις 10:00 – 14:00 Κεντρική πλατεία: «Βόλτα στην πόλη με το τρενάκι», Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας. Στις 10:00 – 14:00, «Παιχνίδια στον δρόμο»: Κύπρου και Παπαναστασίου: Ping pong για όλους, από τον Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δύναμη ΑΣ Λάρισας. Στην οδό Βενιζέλου, μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο: Σκάκι ανοιχτού χώρου, από τον Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας.

Στις 10:00 – 14:00, «Τέχνη στον δρόμο – Project Ζέβρα», Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου: Δημιουργική ζωγραφική σε διαβάσεις πεζών και ράμπες πρόσβασης: Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση πεζών και οδηγών πάνω σε θέματα οδικής συμπεριφοράς. Η διαγράμμιση διαβάσεων πεζών, μέσα από μια καλλιτεχνική οπτική, θα γίνει σε 5 επιλεγμένες θέσεις (Βενιζέλου και Ερμού, Βενιζέλου και Ολύμπου, Πατρόκλου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κύπρου και Ερμού, Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου).

Στις 11.00 – 13.00 «Μουσικές στον δρόμο»: Τα τοπικά μουσικά συγκροτήματα Bad Monkeys, Mortiz και Blues Trackers θα πλαισιώσουν τις δράσεις της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass