«Πράσινα λόγια»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ» ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2019 15:20

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για τον τρόπο που η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγιάς αντιμετωπίζει τους δημότες» τονίζει η δημοτική παράταξης «Αγιά 2019 Νέα Εποχή» του Γιάννη Αγγελάκα με αφορμή την απάντηση των υπηρεσιών του δήμου στο δημοσίευμα της «Ε» για το «Πράσινο σημείο» του δήμου.

Όπως αναφέρει σε επιστολή της «Σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», αποκαλύφθηκε ότι το λεγόμενο «Πράσινο Σημείο» του Δήμου Αγιάς μόνο πράσινο δεν είναι. Αποκαλύφθηκε ότι στην ουσία πρόκειται για μια ακόμη χωματερή κρυμμένη από μια όμορφη και παραπλανητική πινακίδα.

Όταν αποφασίστηκε η δημιουργία του «Πράσινου Σημείου» από το Δημοτικό Συμβούλιο, συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να έχει ειδικά δοχεία (containers), στα οποία και θα κατηγοριοποιούνται τα σκουπίδια που οι κάτοικοι θα προσκόμιζαν στον χώρο. Η δέσμευση ήταν ότι μόλις τα δοχεία αυτά θα γέμιζαν, ο Δήμος θα φρόντιζε για το άδειασμά τους και την επανατοποθέτησή τους. Επιπλέον, οι παραβάτες θα είχαν να αντιμετωπίσουν τσουχτερά πρόστιμα.

Αυτό έγινε τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του. Αποδείχτηκε όμως ότι κράτησε για πολύ λίγο. Σήμερα το «Πράσινο Σημείο» έγινε χωματερή. Δεν υπάρχουν containers και οι πολίτες πρέπει ν’ αφήσουν τα σκουπίδια, μπάζα, παλιά έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές σε χώρους που ελάχιστοι καταλαβαίνουν, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία καθοδήγηση. Και σύμφωνα με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου φταίνε οι δημότες που δεν είναι ευαισθητοποιημένοι. Αυτό που είναι αστείο είναι ότι οι συντάκτες της απάντησης εκ μέρους της Υπηρεσίας δεν αντιλαμβάνονται την αντίφαση: Οι πολίτες που φέρνουν τα σκουπίδια τους στο «Πράσινο Σημείο» προφανώς είναι ευαισθητοποιημένοι, επομένως δεν μπορεί να είναι αυτοί οι φταίχτες. Θα θέλαμε να μας πουν οι δήθεν ευαισθητοποιημένοι υπεύθυνοι πόσα τσουχτερά πρόστιμα έχουν επιβάλει σ’ αυτούς που δεν το κάνουν. Σ’ αυτούς δηλαδή που έχουν δημιουργήσει κι άλλες χωματερές (χωρίς πινακίδες) σε όλη την έκταση του Δήμου μας.

Υποσχόμαστε ότι θα φέρουμε το θέμα στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass