Επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό π. Ανάργυρο Σταματόπουλο

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2019 15:38

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου πάντοτε μνημονεύει τους εργάτες του Ευαγγελίου που έδρασαν στην περιοχή μας.

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, θα τελεστεί από τον Σεβασμιότατο επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό π. Ανάργυρο Σταματόπουλο, με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την εκδημία του.

O μακαριστός π. Ανάργυρος Σταματόπουλος (1916-1994) υπήρξε επί τριακονταετία και πλέον προϊστάμενος της Αδελφότητας Θεολόγων «Η Ζωή». Τη δεκαετία του 1960 υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου όπου και υπήρξε Πνευματικός πάρα πολλών Θεσσαλών και Λαρισαίων. Το 1968 αρνήθηκε την εκλογή του ως Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, παραμένοντας πιστός στον όρκο της αφιερώσεώς του στην Αδελφότητα «Η Ζωή». Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του στη δραστηριότητα της Χριστιανικής Εστίας Λάρισας «Απόστολος Παύλος». Από την ίδρυση των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου, το 1957, έως την κοίμησή του, συμπαραστάθηκε ενεργά στο έργο αυτό και υπήρξε πνευματικός του οδηγός. Πριν έρθει στη Λάρισα συμμετείχε ως Ιερέας και Πνευματικός στον απελευθερωτικό και εθνικό αγώνα της ΕΟΚΑ, πράγμα που έγινε αιτία να απελαθεί από την Κύπρο από τους Άγγλους κατακτητές, το 1955. Τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου εξέδωσαν το 2012 αφιερωματικό τόμο στη μνήμη του, που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τον προμηθευτούν από τα Εκπαιδευτήρια (Καρδίτσης 21, Λάρισα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass