«Να σταματήσει η υποβάθμιση της Νέας Σμύρνης»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2019 15:43

Τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη επισκέφθηκε επιτροπή κατοίκων της Ν. Σμύρνης, για να εκθέσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τη συνοικία.

Μεταξύ άλλων οι κάτοικοι έθεσαν τα εξής θέματα: «Αποσυμφόρηση - αποσυγκέντρωση του οικισμού των Ρομά, ώστε και οι ίδιοι να ζουν σε καλύτερες συνθήκες, αλλά και γενικότερα να αποφευχθούν προβλήματα συνωστισμού που προκύπτουν από την πυκνή κατοίκηση. Διασπορά των μαθητών των δημοτικών σχολείων της Ν. Σμύρνης και σε άλλα γειτονικά σχολεία, ώστε να υπάρχει μια σχετική αναλογικότητα ανάμεσα στο μαθητικό δυναμικό των σχολείων, αλλά ταυτόχρονα και η παρεχόμενη εκπαίδευση/φοίτηση να συμβάλλει στην ομαλή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο με πνεύμα αρμονικής συμβίωσης. Ουσιαστική αστυνόμευση και συχνές περιπολίες στον οικισμό των Ρομά, για να σταματήσουν οι καταστροφές αυτοκινήτων, η επικίνδυνη οδήγηση, η διατάραξη ησυχίας. Βελτίωση του αποχετευτικού δικτύου, ώστε να αντιμετωπιστεί η δυσοσμία του βιολογικού καθαρισμού. Δημιουργία πεζογέφυρας που θα συνδέει τον οικισμό των Ρομά με τον κύριο ιστό της πόλης, για να σταματήσει η απομόνωση και ο εγκλωβισμός τους». Η επιτροπή κατοίκων τόνισε την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων, ζητώντας επίσης τη συνεργασία και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Αστυνομική Διεύθυνση, Πρωτοβάθμια εκπαίδευση κ.ά.). Ο κ. Καλογιάννης δεσμεύθηκε για την επίλυση των προβλημάτων, με την επιτροπή να καταλήγει σημειώνοντας ότι «ελπίζουμε ότι ανάλογη ανταπόκριση θα υπάρξει και από τους άλλους φορείς, για να σταματήσει επιτέλους η υποβάθμιση της συνοικίας και να επικρατήσει η αναμενόμενη ασφάλεια των κατοίκων. Γι' αυτό θα είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα μέχρι να τύχουν ουσιαστικής και πραγματικής λύσης τα προβλήματα της συνοικίας μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass