500 κυνόφιλοι ανηφορίζουν στον Κίσσαβο

- ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΕΤΤΕΡ ΚΑΙ ΠΟΪΝΤΕΡ -ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΚΥΠΡΟ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2019 22:04
Στιγμιότυπο από παλαιότερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σέττερ-Πόιντερ Στιγμιότυπο από παλαιότερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σέττερ-Πόιντερ

Πάνω από 500 κυνόφιλοι απ' όλη την Ευρώπη και δεκάδες Σέττερ και Πόιντερ, θα συναντηθούν σήμερα στη Σπηλιά του Κισσάβου.

Στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον του ορεινού χωριού, θα διεξαχθεί

το διήμερο κορυφαίο γεγονός για την κυνοφιλική και κυνηγετική οικογένεια, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αγγλικών Δεικτών Βουνού-Σέττερ και Πόιντερ, που θα αναδείξει τα καλύτερα κυνηγετικά σκυλιά.

Το πρωτάθλημα οργανώνει ο Όμιλος Κυνόφιλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδας (Ελληνικό Πόιντερ-Σέττερ κλαμπ) με τη συνεργασία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων, τον Κυνοφιλικό Όμιλο Λάρισας και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Λάρισας και Αγιάς και αφορά στο έπαθλο ορεινής πέρδικας.

Όπως δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του Ομίλου Κυνόφιλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδας (ΟΚΑΔΕ), κ. Δημήτρης Γκουζούνας, «θα συμμετέχουν εθνικές ομάδες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σερβία και την Κύπρο.

Στο σύνολό τους αριθμούν περί τα 50 άτομα.

Αναμένεται να αγωνιστούν 65 Σέττερ και Πόιντερ, σε έπαθλο ορεινής πέρδικας».

Ο κ. Γκουζούνας τονίζει πως δεν είναι τυχαίο, που το Ευρωπαϊκό

πρωτάθλημα γίνεται για τρίτη φορά στη Σπηλιά Κισσάβου, μετά από τη σύμφωνη γνώμη της μεγάλης ευρωπαϊκής κυνοφιλικής οικογένειας, και σημειώνει: «Ο τόπος μας υπερέχει σε φυσικό κάλλος και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία, που τον κάνουν ξεχωριστό και πόλο έλξης πολλών επισκεπτών.

Αυτό, σε συνδυασμό με την άριστη φιλοξενία και την άψογη οργάνωση, αποτελούν τους λόγους που η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Σπηλιά, επιλέχθηκε τρεις φορές!».

Δηλώνει δε, πως η σημαντικότητα του πρωταθλήματος δε σταματά και μόνο στην κυνοφιλική οικογένεια, καθώς προσφέρει σημαντική οικονομική στήριξη στην ευρύτερη περιοχή.

«Σε κάθε πρωτάθλημα συγκεντρώνονται περί τα 500 και 600 άτομα απ’ όλη την Ευρώπη, τα οποία διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή διεξαγωγής των αγώνων.

Συγκεκριμένα στη Σπηλιά είναι «κλεισμένα» όλα τα κοντινά ξενοδοχεία, όπως και στην Καρίτσα, και σε άλλα μέρη, ενώ αυτοί οι επισκέπτες θα ενισχύσουν παράλληλα και τις επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και γενικότερα την τοπική οικονομία, σε μια περίοδο που ουσιαστικά είναι τουριστικά “νεκρή”», τονίζει ο πρόεδρος.

Τέλος επισημαίνει ότι τέτοιου είδους γεγονότα, βοηθούν στην ανάπτυξη της οργανωμένης κυνοφιλίας.

Να σημειωθεί ότι σκοπός των Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων είναι η βελτίωση των σκύλων φέρμας (δείκτες), με την ανάδειξη στο έδαφος των καλυτέρων εκπροσώπων κάθε φυλής, θέτοντάς τους έτσι στην προσοχή των εκτροφέων, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν ως γεννήτορες.

 

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass