Απεργία στον ιδιωτικό, στάση στον δημόσιο τομέα

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2019 5:00

Με 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα και στάση εργασίας στο δημόσιο, απαντούν σήμερα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις, στην κυβέρνηση, για τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί σε εργασιακά θέματα, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία, στις 10:30 π.μ., όπου εκτός των Σωματείων του θα συμμετάσχουν το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, το παράρτημα της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων ν. Λάρισας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας.

Αναλυτικότερα, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων: «Σε συνέχεια της 24ωρης απεργίας της 24ης του Σεπτεμβρίου, ως αντίδραση στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η οποία έχει προκηρύξει στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη για τη συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις μετά το κάλεσμα της ΓΣΕΕ.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στη στάση εργασίας και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 10:30 π.μ.».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αντίστοιχα και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, σήμερα, από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου(11π.μ. -2 μ.μ), καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Απεργούν και οι Εμποροϋπάλληλοι σήμερα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα, με απεργία και συμμετοχή του στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νομού Λάρισας για σήμερα, και συμμετοχή του στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Εικοσιτετράωρη απεργία προκήρυξε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), σήμερα Τετάρτη, με αίτημα την απόσυρση των ρυθμίσεων των εργασιακών δικαιωμάτων, στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Τα μέλη του παραρτήματος Λάρισας ανακοινώνουν ότι θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΛ στην Κεντρική πλατεία.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων

Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε), σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών της χώρας, κήρυξε 24ώρη απεργία για σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου από τις 6 το πρωί, έως την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί, σε όλα τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων εναντίον νομοθετικών προβλέψεων που υπονομεύουν εργασιακά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι (μέλη και μη μέλη) σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Η ΕΟΑΣΝΛ

Η ΕΟΑΣΝΛ με ανακοίνωσή της «χαιρετίζει την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων και καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σήμερα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας». Σημειώνει δε ότι: «Η απεργία πραγματοποιείται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» της κυβέρνησης για τους μισθούς των εργαζομένων και τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή οι τιμές στα προϊόντα των αγροτών κατρακυλάνε κάτω ακόμη και από το κόστος παραγωγής, ενώ το ήδη υπέρογκο κόστος παραγωγής μεγαλώνει όπως με τις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να αγωνιστούν για τιμές στα προϊόντα που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για την κάλυψη των αναγκών και των οικογενειών μας.

Ενάντια στην αισχροκέρδεια μιας χούφτας εμπόρων και βιομηχάνων, οι οποίοι με τις πλάτες της κυβέρνησης αγοράζουν πάμφθηνα την παραγωγή και την πουλάνε 5-6 φορές ακριβότερα στη λαϊκή κατανάλωση.

Πάνω απ’ όλα να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους για το δικαίωμα που έχουμε στον συνδικαλισμό, τις απεργίες, τους αγώνες και τα μπλόκα μας».

Σχετικές ανακοινώσεις συμμετοχής στην απεργία εξέδωσαν: Η Ενωση Μηχανοξυλουργών – Επιπλοποιών, Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου ν. Λάρισας, το Σωματείο Επιπλοποιών Ξυλουργών ν. Λάρισας, κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass