Πορεία κατά της νέας συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2019 16:30

Η καταρρακτώδης βροχή δεν στάθηκε εμπόδιο να πραγματοποιηθεί χθες στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, η πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά της ανανέωσης της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας.

Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο, στην Αθήνα και κατά

την έναρξή της η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, κ. Δήμητρα Παπαστεργίου απηύθυνε κάλεσμα αγώνα ενάντια στη “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η συμφωνία θα περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας και τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τις βάσεις: Drones στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, "ιπτάμενων κατασκόπων" στο Άκτιο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ευρωατλαντικών στρατευμάτων και τη μετακίνησή τους στα ρωσικά σύνορα, ενώ είναι γνωστό πως έχει ετοιμαστεί η υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο.

Πρόκειται για ορμητήρια πολέμου του αμερικανοΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού.

Διαμορφώνεται ένας θανατηφόρος ιστός που εμπλέκει την Ελλάδα πολύ βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους την ώρα που οξύνονται οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσίας και Κίνας για τις ενεργειακές πηγές και αγωγούς, συνεχίζονται οι πόλεμοι στη Συρία και τη Λιβύη, γίνονται πολεμικές προετοιμασίες στον Περσικό Κόλπο, το Ισραήλ δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό και κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

«Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις. Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.» κατέληξε.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και αντιπροσωπεία παράδωσε τα αιτήματα της διαμαρτυρίας στο ΑΤΑ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Αντιπολεμιή Κίνηση Λάρισας, Επιτροπές Ειρήνης από τις Θεσσαλικές πόλεις, τοπικοί Σύλλογοι και Σωματεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass