Παρουσιάζεται το αρχαιολογικό έργο στο Συκούριο

Την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2019 16:00

Διάλεξη με θέμα «Γεωμορφολογικές και αρχαιολογικές έρευνες για τις πρώιμες ανθρώπινες εγκαταστάσεις στη Λεκάνη του Συκουρίου και της Ελάτειας» διοργανώνουν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Συκουρίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και ο Δήμος Τεμπών.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών που διενεργήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο κοινού ελληνογερμανικού ερευνητικού προγράμματος, το οποίο διενεργείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου με την υποστήριξη του Γερμανικού Ιδρύματος Ερευνών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ερευνητές και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Θα μιλήσουν με σύντομες ανακοινώσεις οι αρχαιολόγοι Γεώργιος Τουφεξής από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και Agathe Reingruber από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, o υδρολόγος Αντώνης Μανάκος, οι γεωλόγοι Σωτήρης Βαλκανιώτης και Βασίλειος Μέλφος (καθ. Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και o γεωφυσικός Γρηγόρης Τσόκας (καθ. Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass