Παράταση στις ρυθμίσεις για χρέη προς τον Δήμο Τυρνάβου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2019 22:12

Παράταση ρυθμίσεων για οφειλές δίνει και ο Δήμος Τυρνάβου προς οφειλέτες των ληξιπρόθεσμων βεβαιωμένων οφειλών προς τον Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα ή αυτών που θα βεβαιωθούν σε χρονικό διάστημα έως και δύο μηνών από την έναρξη ισχύος της Πράξης (ημερομηνία έναρξης ισχύος ΠΝΠ 30-9-2019).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τυρνάβου που υπογράφει ο οικονομικός διευθυντής κ. Πέτρος Οντούλης, με τη χορήγηση της παράτασης παρέχεται η δυνατότητα ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους οφειλέτες, αφού περιλαμβάνει οφειλές προς τους Δήμους από οποιαδήποτε αιτία, δηλαδή: τέλη, πρόστιμα, φόρους, πρόστιμα Κ.Ο.Κ., εισφορές, μισθώματα κ.λπ.

Επίσης προβλέπει την εξόφληση των οφειλών εφάπαξ ή σε μέχρι 100 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή των προσαυξήσεων, πλήρως ή κατά ποσοστό, αναλόγως του αριθμού των δόσεων, με ελάχιστο ποσό δόσης 20 ευρώ.

 Ο Δήμος Τυρνάβου παρέχει την ευκαιρία στους οφειλέτες με τη ρύθμιση των οφειλών τους να αποκτήσουν υπό τις προϋποθέσεις του νόμου δημοτική ενημερότητα, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα δέσμευσης του Α.Φ.Μ., αδειοδοτήσεων πάσης φύσεως, επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κατά ΚΕΔΕ (Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) κ.λπ. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα σε όσους έχουν ενταχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής που είναι σε ισχύ, να επαναπροσδιορίσουν εκ νέου τις οφειλές τους, εφόσον κρίνουν συμφερότερη τη νέα ρύθμιση.

Η ρύθμιση ενεργοποιείται με την υποβολή σχετικής αίτησης εκ μέρους του οφειλέτη σύμφωνα με την ανωτέρω ΠΝΠ, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019.

Οι οφειλές μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής ή και από πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:

Δόσεις         Απαλλαγή προσαυξήσεων

σε ποσοστό (%)

Εφάπαξ       100

από 2 έως 24         80

από 25 έως 48       70

από 49 έως 72       60

από 73 έως 100     50

Ο Δήμος Τυρνάβου με την ευκαιρία της ψήφισης της νομοθετικής ρύθμισης καλεί όλους τους πολίτες:

-Να ενημερωθούν με ένα απλό τηλεφώνημα ή μια ολιγόλεπτη προσέλευση στην αρμόδια ταμιακή υπηρεσία (τηλ. 24923 50141) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, για την ύπαρξη ή μη τυχόν οφειλών τους.  

-Να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της συγκεκριμένης διάταξης και να ρυθμίσουν μικρά ή μεγάλα ποσά που οφείλουν από οποιαδήποτε αιτία προς αυτόν.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass